Rakott padlizsan ,zoldfuszerekkel es pecorino sajttal, paradicsomszoszban.

Ezt az etelt a teveben lattam, egy izraeli chef keszitette. Napok ota foglalkoztatott, mig vegul tegnap meg csinaltam.
 Ez egy husmentes etel,de szerintem aki szeretne tehet daralt hust is a retegek koze, bar akkor mar teljesen mas izvilagot kapunk. Ez az etel idealis olyan napokra mikor tul meleg van, vagy nem kivanjuk a hust. A sok zoldfuszer es a paradicsom kulonosen udeve teszi. Akkor terjunk a receptre .

   Hozzavalok :

 1 nagy padlizsan
mentalevel, bazsalikomlevel,petrezselyemlevel, fokhagyma 5-6 cikk, olivaolaj kb 1/4 pohar, so, bors, erett de kemeny paradicsom  2-3 db, 1 doboz olasz paradicsom, egeszben, vagy felvagva, pecorino sajt kb 20 dkg  a nagylyuku reszelon lereszelve, kenyermorzsa,2-3 kiskanal suritett paradicsom,kakukkfu.

Elkeszitese : A padlizsant 1 cm szeletekre vagjuk. 3-4 cikk fokhagymat lereszelunk, hozzaadunk 1/4 pohar olivaolajat, sot, borsot, 10-15 mentalevelet,10-15 bazsalikomlevelet es 6-7 szal zoldpetrezselymet. Minden zoldfuszert aprora vagunk. Hozzaadjuk a fokhagymas olajhoz, jol elkeverjuk. 
  A padlizsanokat tepsibe helyezzuk, sutopapirra. Egy kiskanallal a zoldfuszeres fokhagymas olajbol minden szeletre teszunk es elkenjuk.  200c-on addig sutjuk mig megpirul. Ekkor kivesszuk a  sutobol es felretesszuk.



A szoszhoz, ha egeszben vannak aparadicsomok a dobozban akkor egesz aprora vagjuk.  A 2 cikk megmaradt fokhagymat szeletekre vagjuk,egy labasba tesszuk, raontunk 2-3 evokanal olivaolajat.  Egesz vilagosra piritjuk, hozzaadjuk a paradicsomszoszt, 6-7 bazsalikomlevelet es 1 ek kakukkfuvet, lehetoleg friss legyen a bazsalikom is es a kakukkfu is. Osszefozzuk, sozzuk, borsozzuk, es levesszuk a  tuzrol.

Osszeallitasa :

  Egy szelet padlizsant amit elotte mar megsutottunk, megkenunk egesz vekonyan suritett paradicsmmal, rahelyezunk 1 szelet friss paradicsomot, ami elozoleg felszeleteltunk, kozepes vastagsagura. Ha nagyok  a padlizsanszeletek akkor, annyi paradicsomot teszunk ra, hogy eltakarja a padlizsant. Ezutan kovetkezik a lereszelt kecsekesajt, amivel befedjuk a paradicsomot. Ujbol padlizsan kovetkezik, suritett paradicsom, paradicsomszeletek es ra a sajt. Majd ujbol padlizsan es ez lesz a harmadik emelet, ezt viszont mar nem kenjunk meg semmivel. Egy pohranyi kenyermorzsat osszekeverunk 2-3 ek olivaolajjal, 3-4 ek sajttal, finomra vagott zoldpetrezselymet mentalevelet  es oreganot adunk hozza, sozzuk, borsozzuk, jol osszekeverjuk. Minden padlizsan tetejere kis halmocskat teszunk a zoldfuszeres ,sajtos kenyermorzsabol, ugy hogy boven legyen rajta.

   200 c sutjuk addig mig a morzsa a tetejen szepen megpirul.

Talalasa : Egy lapos tanyer kozepere teszunk az elore elkeszitett bazsalikomos paradicsom szoszbol. Egy lapatkaval ovatosan kiemelunk egy adag padlizsant a tepsibol es a paradicsomszosz kozepebe helyezzuk. Reszelt parmezant is adhatunk hozza. A leirt adagbol 2 szemely   boven jollakik. En a kepen lathato adagot ettem meg, es eleg is volt .  Jo etvagyat!


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések