Edeskomeny salata zold almaval, mazsolaval
Ujbol salatat hoztam, edeskomeny, mazsola ,halvanyitozeller es zoldalma kevereke. Kulonleges izvilag.
Tudom , sokan nem szeretik az edeskomenyt az anizsos ize miatt. Ugy magaban en sem, de egy jo ontettel a fellegekbe lehet repiteni egy salatat. En nem szeretem a tradicionalis cukros, ecetes leben tocsogo zoldsegeket. Nem is keszitek soha olyat.Szeretem, ha a zoldsegek megorzik a formajukat es szeretem hallani, ahogy roppan a fogam alatt. Ebben a salataban az alma is es az edeskomeny is recseg ropog, Tokeletes, nekem valo :) Mindennap szivesen megeszem. Nem kell hozza sok minden. Ha edeskomenyt vasarolunk, figyeljunk arra, hogy minel laposabb legyen. Minel laposab annal finomabb es zsengebb. Ha a levelek is rajta vannak ne dobjuk el, felhasznaljuk a salataba.
Hozzavalok:
1 db narancs meretu lapos edeskomeny
1/3 pohar vilagos szinu mazsola (elhagyhato)
1 zold alma (granny smith)
1/2 citrom
2 szal halvanyitozeller (szárzeller )
Ontethez:
1 ek dijoni mustar (ha lehet magos)
so es bors izles szerint
1/2 ek barna cukor (feher is jo)
2 ek almaecet
1 ek olivaolaj
1 kk mez vagy juharszirup.
Elkeszitese :
Az edeskomenyt megtisztitjuk az esetleges kulso fonnyadtabb levelektol. Kette vagjuk, megmossuk majd vekonyra szeleteljuk kb 2mm vastagsag az idealis. Az almat megmossuk, kettevagjuk, a maghazat eltavolitjuk es felszeleteljuk. Meg lehet hamozni vagy nem, ki-ki izlese es kedve szerint dontson.A halvanyitozellert felszeleteljuk, Meglocsoljuk a zoldsegeket a fel citrom levevel es osszekeverjuk. beleszorjuk a mazsolat is. Ezt azert tesszuk, hogy ne barnuljanak meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése