Brokkoli es karfiol leves, piritott kenyerkockakkal es sonkaval



 Hozzavalok : 
1 kicsi fej brokkoli,
1 kicsi fej karfiol
1 repa
1/4 kaliforniai paprika
1/2 karalabe
 4-5 zellerszal (halvanyittozeller) ha nincs akkor par zellerlevel 
par szal kakukkfu (1/2 kk kb)
so es bors
1 kicsi hagyma aprora vagva
1/2 porehagyma k 10-15 cm
2 cikk fokhagyma
2 ek vaj
1 ek olivaolaj
1 pohar tej vagy tejszin
zoldsegalaple kb 2,5-3 l
 4-5 szelet kenyer apro kockakra vagva 
4-5 szelet sonka  avgy bacon aprora vagva
1 keves reszelt parmezan a tetejere (elhagyhato)
Zoldpetrezselyem a talalashoz

    Elkeszitese: 
A vajon megparoljuk a finomra vagott porehagymat a hagymat es a ket cikk fokhagymat .Ha megdinsztelodott. felontjuk zoldsegalaplevel es beletesszuk a karfiol  es a brokkoli vasgatagabb reszeit.  A karfiol es brokkloli rozsakat aprora szedjuk es felretesszuk. A karalabet kockara vagjuk  es a zellerlevellel egyutt beletesszuk a levesbe. izesitjuk soval ,borssal. Addig fozzuk mig a karfiol es brokkolli torzse megfott es a karalabe is. Ekkor levesszuk a tuzrol es osszeturmixoljuk. A repat nagyon finomra vagjuk a kaliforniai paprikat is, 1 ek olivaolajon megdinszteljuk, addig mig szep szine lesz anyhen pirult. Felretesszuk. A turmixolt levest visszatesszuk a tuzre es beletesszuk a kakukkfuvet, az apro rozsakra szedett karfiolt es brokkolit,  addig fozzuk, mig mar nem kemeny, de nem is puha. Nincs rosszabb a tulfott zoldsegeknel. 1 pohar tejben elkeverunk 1 ek cornflour-t (kukorica kemenyito) es beleontjuk a levesbe. Beletesszuk a megdinsztelt repat es kaliforniai paprikat is. 1-2 percet fozzuk es levesszuk a tuzrol. Mig a leves fo, van idonk elkesziteni a piritott kenyerkockakat es a piritott bacont vagy sonkat. A kenyerszeleteket  kisebb kockakra vaguk, lehetoleg egyenlo mereture, hogy esztetikus is legyen nemcsak szep. Egy talba tesszuk , meglocsoljuk 1-2 ek olivaolajjal, megfuszerezzuk soval borssal, en keves chiliolajat is ontottem ra. Forro serpenyoben pirosra piritjuk.
  A bacont vagy sonkat aprora  vagjuk es szep pirosra piritjuk. A levesunk kesz, talaljuk a piritott kenyerkockakkal es sonkaval, megszorjuk aprora vagott zoldpetrezselyemmel. En  reszeltem ra egy nagyon keves parmezant is , de elhagyhato. Jo etvagyat. 25 perc alatt elkeszul es meg az en ultrafinnyas ferjem is joizuen evett belole egy nagy tanyerral.Jo etvagyat 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések