Tejszines fagylalt csokoladeforgaccsal
Van nekem egy draga ferjem, aki imadja az edesseget. A fagylaltert pedig egyszeruen rajong :) Van fagylaltgeem, de vagy nincs helyem a fagyasztoban, lehuteni az ustot, vagy eppen olyankor jut eszembe fagylaltot kesziteni, mikor a gep a szekreny melyen van :)
Ehhez a fagylalthoz nem lesz szuksegetek fagylaltgepre, csak egy mixerre, ha az sincs akkor egy jo kis habverore. Mivel csak tejszinbol es suritett tejbol all, nagyon finom kremes allagu fagylaltot kapunk. En csokoladet vagtam bele a krumplihamozoval, de mindenki azt tegyen bele amit szeret. mehet bele eper, malna, szamoca, cseresznye , meggy, barack, egyszoval barmi, amit a csalad szivesen fogyaszt. A recept egy hires izraeli cukrasz Karin Goren receptje, mindazoknak, akiknek nincs fagylaltgepuk, de megis szeretnenek hazi fagylaltot enni.
Hozzavalok :
2 doboz tejszin ( 500 ml)
1 kicsi doboz cukrozott suritett tej (300 ml)
50 gr tejcsoki lereszelve, vagy krumplihamozoval forgacsokra vagva.
1 muanyag doboz aminek van fedele.
Elkeszitese :
A ket doboz tejszint egy nagyobb talba ontjuk, es addig verjuk, mig mar van allaga, de meg folyekony, olyan legyen mint egy puha krem, ne alljon meg a habveron. Ekkor hozzaadjuk a 300 ml suritett tejet, finoman osszekeverjuk. Beledobjuk a csokiforgacsot vagy gyumolcsot ujbol osszekeverjuk. Beleontjuk a dobozba, ratesszuk a fedelet es betesszuk a melyhutobe legalabb -18c legyen . 2 orankent kivesszuk es egykanallal osszekeverjuk. Kb 6 ora utan fogyaszthato. Ajanlom a cukrozott tejnek elobb a 3/4 beletenni, megkostolni, es aztan beletenni a tobbit is. Az eredeti receptben 350 ml cukrozott tej szerepel, nekem az tul edesnek tunt ezert csak 300 ml tettem bele es meg igy is nekem edes, a ferjem szerint pont jo :). Jo etvagyat, es biztos sikert arattok vele, mert tenyleg nagyon finom.
Ehhez a fagylalthoz nem lesz szuksegetek fagylaltgepre, csak egy mixerre, ha az sincs akkor egy jo kis habverore. Mivel csak tejszinbol es suritett tejbol all, nagyon finom kremes allagu fagylaltot kapunk. En csokoladet vagtam bele a krumplihamozoval, de mindenki azt tegyen bele amit szeret. mehet bele eper, malna, szamoca, cseresznye , meggy, barack, egyszoval barmi, amit a csalad szivesen fogyaszt. A recept egy hires izraeli cukrasz Karin Goren receptje, mindazoknak, akiknek nincs fagylaltgepuk, de megis szeretnenek hazi fagylaltot enni.
Hozzavalok :
2 doboz tejszin ( 500 ml)
1 kicsi doboz cukrozott suritett tej (300 ml)
50 gr tejcsoki lereszelve, vagy krumplihamozoval forgacsokra vagva.
1 muanyag doboz aminek van fedele.
Elkeszitese :
A ket doboz tejszint egy nagyobb talba ontjuk, es addig verjuk, mig mar van allaga, de meg folyekony, olyan legyen mint egy puha krem, ne alljon meg a habveron. Ekkor hozzaadjuk a 300 ml suritett tejet, finoman osszekeverjuk. Beledobjuk a csokiforgacsot vagy gyumolcsot ujbol osszekeverjuk. Beleontjuk a dobozba, ratesszuk a fedelet es betesszuk a melyhutobe legalabb -18c legyen . 2 orankent kivesszuk es egykanallal osszekeverjuk. Kb 6 ora utan fogyaszthato. Ajanlom a cukrozott tejnek elobb a 3/4 beletenni, megkostolni, es aztan beletenni a tobbit is. Az eredeti receptben 350 ml cukrozott tej szerepel, nekem az tul edesnek tunt ezert csak 300 ml tettem bele es meg igy is nekem edes, a ferjem szerint pont jo :). Jo etvagyat, es biztos sikert arattok vele, mert tenyleg nagyon finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése