Kung Pao

Recept:

Hozzavalok a hushoz : Kb fel 350 gr csirkemell ( az a kis keskeny huscsik ami a mell hatso reszen van ketoldalt es pillanatok alatt elkeszul. Nalunk csirkemellfile a neve)1/4 pohar kukoricaliszt, nem dara hanem liszt, azt hiszem etkezesi kemenyito a neve magyarul, angolul cornflour.2 ek mogyoro olaj ha ninc sakkor repce , de semmikep sem olivaolajOsszekeverjuk a falatokra vagott hust es az etkezesikemenyitot es felretesszuk (hutobe)



A Kung Pao szoszhoz:

3 kk sotet szojaszosz3 ek vilagos szojaszosz1 ek barnacukor (vagy mez)1/2 pohar zoldsegalaple vagy csirkehusleves2 ek szaraz cherry, ha van, ha nincs nem szamit finom lesz mindenkepp.1 pupos kk etkezesi kemenyito. Mindent osszekeverunk es felretesszuk.

A zoldsegekhez:

1 kozepes meretu kaliforniai paprika, kb 20 dkg kockara vagva, egy falat mereture1 nagyobb sotetzold szinu zucchini, vagy 2 kisebb, 4 zoldhagyma szeletelve vastagabb szeletekre4 ek mogyoroolaj ( ha nincs akkor repce, vagy amit hasznaltok, olivaolajat kiveve.2 nagy cikk fokhagyma ( vagy 3 kisebb)1 kk gyomber reszelve4-5 db szaraz kicsi chili paprika ( elobb ajanlom 2 db tenni bele, megkostolni aztan ha nem eleg eros beletenni a tobbit) Ha van friss chili paprika akkor abbol lehet beletenni egy egeszet a kicsi szarazak helyett. Aki kevesbe akarja erosre az kaparja ki a magvakat miutan kette vagta a paprikat.

Elkeszitese :

1 ek mogyoroolajat a wokba teszunk, jol-jol felforrositjuk mikor mar fustol akkor beledobjuk a cornflourral osszekevert csirkemell felet. Nagy langon dolgozunk, pillanatok alatt megsul, kiszedjuk egy tanyerba, a wokba tesszuk a masik ek olajat es megsutjuk a csirkemell masik felet is. Mikor megsult kiszedjuk a tenyerbe es letakarjuk.

A szosz hozzavaloit osszekeverjuk.

A 2 ek mogyorolajat felhevitjuk, beletesszuk az reszelt (vagy finomra vagott) gyombert es fokhagymat, es a chilit. par pillanatig sutjuk, vigyazva ne egessuk meg, aztan beledobjuk a kockara vagott paprikat, 1-2 percet sutjuk , folytonosan razva, dobalva a wokban levo zoldegeket, vagy akinek nehez az keverje. Aztan beletesszuk a zucchinit, amit ugyancsak falatokra vagtunk es a zoldhagymat ( a zoldreszebol tegyunk felre egy keveset az azzal majd megszorjuk talalas elott) . Sutjuk meg 1-2 percet raontjuk az osszekevert szoszt, beletesszuk a felretett megsult csirkemell kockakat , es meg 2 percig fozzuk kb, mig a szosz szepen megsurusodik es szep fenyes lesz. Vigyazzunk ne sussuk a zodlsegeket tul, ropogosnak kell maradnia. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések