Csirkecomb es burgonyahasabok sutoben sutve

  Biztos vagyok benne, hogy mindenki tud csirket sutni. Viszont mindenki maskepp szereti. Mi a ropogosra sult csirkebort szeretjuk, kivul ropogos belul omlos, puha. A tegnapi verzioban nincs semmi kulonleges, de talan megis hasznat veszi egy kezdo haziasszony es meglepi a ferjet egy finom ebeddel. Garantaltan sikert arat vele.
   Szokasomtol elteroen, minimalis fuszereket hasznaltam, igy olyan igazi regimodi sult comb lett belole, olyan Anyukas, vagy Nagymamas :) Burgonyat sutottem koretnek , csak negybevagva, egy kulon talkaban megfuszerezve es a combok melle tettem.



Hozzavalok 2 szemelyre:

2  egesz csirkecomb (ezen a hatresz fele is rajta volt)
1 kk fokhagymaso
1 kk frissen orolt bors
Himalaya so ( vagy durva so)
2 ek olivaolaj
1/4 kk fustolt paprika
par kakukkfu agacska.

A burgonyahoz:

4 nagy burgonya
so
frissen orolt bors
friss kakukkfu
keves friss oregano
1 ek olivaolaj.

Elkeszitese:

A combokat megmossuk, szarazra toroljuk. A fuszereket osszekeverjuk az olajjal a kakukkfu kivetelevel. Jol bedorzsoljuk a combokat es egy sutopapirral belelt tuzallo talba helyezzuk. Raszorjuk a kakukkfu agacskakat.
   A burgonyat megtisztitjuk negybe vagjuk es osszekeverjuk az 1 ek olivaolajjal, soval, borssal es kakukkfuvel. A combok kore tesszuk. 
   A tepsibe  ontok 1/2 pohar huslevet, vagy ha nincs akkor vizet.  Lefedem alufoliaval es 180C sutobe tolom. kb 30-40 percre.  Aztan leveszem rola a foliat, es megforditom a combokat. A boros resze keruljon alulra. Meglocsolom a szafttal es visszatolom a sutobe.  Mikor megpirult a comb, akkor visszaforditom ugy, hogy a boros resze ujbol felulre keruljon es megemelem a homersekletet 200c. Ekkor a combok mar megvannak sulve csak piritani kell. A burgonyahasabokat megforgatom ha szukseg van ra.
   Kb 5-7 perc alatt ropogosra pirul a bore, de belul tovabbra is puha omlos marad a hus. Mikor elertem a kivant arnyalatot, kiveszem a  sutobol, befedem alufoliaval 5 percet pihentetem es talalom. Jo etvagyat!
   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések