Rizssalata
- Rizssalata.
- Olaszorszagban elo sogornoim egyike szokott kesziteni nyaron rizssalatat es nagyon finom. En is kiprobaltam nemreg, nagy sikere volt. Mi szeretjuk a rizses eteleket, meg az egyszeru feher rizset is. Fogadjatok szeretettel es ha kedvetek van probaljatok ki ;)
- Hozzavalok :
- 1 1/2 kk so
- 1 1/2 pohar hosszuszemu rizs
- 1/4 pohar friss citromle (vagy izles szerint)
- 1/3 pohar olivaolaj
- 1-2 cikk fokhgyma zuzva
- 1 teaskanal friss oregano osszevgava
- 1/4 teaskanal frissen orolt bors
- chilipehely izles szerint
- 1 kicsi uborka finomra vagva
- 1-2 pohar spenot, ha lehet bebi spenot, ha nem bebi akkor felvagni.
- 1 kicsi kaliforniai paprika
- 1/2 pohrar zoldhagyma
- 1/2 pohar kalamata olajbogyo
- feta izles szerint (elhagyhato)
- 1 1/2 pohar hosszu szemu rizs
Elkeszitese :
2 1/2 pohar vizhez hozzaadjuk a 1/2 kk sot. felfozzuk, beletesszuk a rizst. Letakarjuk es fozzuk 15 percet.
Levesszuk a tuzrol es felreteszuk pihenni 5 percet. Levesszuka fedot es villaval fellazitjuk a szemeket.
Egy nagy talban osszekeverjuk a citromlevet az olivaolajjal, fokhagymaval, oreganoval es chilipehellyel. sozzuk es borsozzuk izles szerint.
Hozzadjuk a rizst a dressinghez es osszekeverjuk. Aztan hozzadjuk a spenotot es felretesszuk addig mig mar nem gozol es nem meleg a rizs. Kb 10-15 perc. legvegul hozzaadjuk a tobbi zoldseget es osszekeverjuk, Beallitjuk az izeket es ennyi. Szobahomersekleten talaljuk vagy akar hidegen is. Jo etvagyat kivanok1
Megjegyzések
Megjegyzés küldése