Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 25., péntek

Kozelkeleti pikans padlizsansalata


Egy ujabb padlizsanrecepttel jovok, ami Izraelben nagyon kozkedvelt salata. Az elkeszitese nagyon egyszeru es vegtelenul finom. Mivel ez tavolkeleti salata, az izvilaga is olyan. Nem hasonlit az erdelyi padlizsansalatahoz, de szerintem legalabb annyira izeletes. Erdemes kiprobalni. A receptben egy kis adagot irtam le, mert en is csak 2 padizsant sutottem. Irom is a receptet :)

Hozzavalok:

2  nagy padlizsan parazson sutve (1.2 kg volt a ket padlizsan sutes elott)
so, frissen orolt bos
romai komeny 3/4 kk
1/2 citrom leve
3 cikk fokhagyma reszelve
8 kk olaj  (nem olivaolaj)  en repceolajat hasznalok.
1 kk eros pirospaprika

Elkeszitese :

A padlizsant megsutjuk parazson, vagy a gazrozsa folott nyilt langon. (igen ,igen... tudom osszepiszkolja a tuzhelyet, de megeri, esetleg sutes elott a gazrozsak korul le lehet takarni alufoliaval, es akkor kevesbe piszkolja ossze a tuzhelyet, vagy egy regi serpenyot is lehet hasznalni) Lehet sutoben is de mint azt mar tobbszor elismeteltem, soha nem lesz olyan izu a sutoben sult padlizsan, mint  a parazson vagy nyilt langon sult. Miutan megsutottuk a padlzisant, kettevagjuk, kikaparjuk a belsejet es egy szurobe tesszuk, hogy lecsorogjon es kihuljon.
  Mikor kihult aprora vagjuk egy fakessel, vagy rozsdamentes kessel es egy talba tesszuk. Hozzakeverjuk a tobbi hozzavalot, az olajon  es a citromleven kivul.
  Sozzuk, borsozzuk izlesunk szerint. Jol osszekeverjuk, majd lassan adagolva hozzakeverunk 8 ek  olajat.
  Legvegul hozzakeverjuk a citromlevet. Az en citromom kicsike volt, de ledus, ezert ajanlom izles szerint adagolni bele a citromlevet. jol lehutjuk. Friss kenyerrel talajuk, vagy husok melle koretnek. Mi este fogjuk enni grillezett husok es humus tarsasagaban :) Jo etvagyat mindenkinek, es keszitsetek el, nem fogjatok megbanni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése