Keresés ebben a blogban

2018. április 28., szombat

Csirkemell szines zoldsegagyon.


Bar ritkan irok a blogbomba mostanaban, de mikor jovok, igyekszem valami finomat hozni Nektek. Ilyen lesz a mai recept is.       Nemcsak finom de egeszseges is es dietazok, cukorbetegek is nyugodtan ehetik. Nagyon egyszeru  20-25 perc alatt elkeszul, az elokeszuletek pedig max 10 perc alatt megvannak.  Ugyhogy 35 perc alatt meleg izletes vacsorat tehetunk a szeretteink ele, garantaltan ures tanyerokat kapunk vissza. A foszereplo ebben a receptben a balzsamecet nem kell megijedn, nem lesz savanyu, sot, karamelizalodni fog  es isteni finom ize lesz,a zoldsegnek es husnak is. A hust ajanlatos bepacolni elotte. En bepacoltam mikor ebedeltunk es  4-5 ora mulva mikor keszitettem a vacsorat kivettem a hutobol. Kovetkezzen a recept  ami 3 szemelyre boven eleg, mindenkinek jut egy fel csirkemell + a zoldsegek :)

Elso lepeskent kapcsoljuk be a sutot 240c-ra. Aztan keszitsuk el az alabbiakat, mire elkeszultunk a suto is eleri a kivant homersekletet.

 Hozzavalok a hushoz es pachoz:

3 db fel csirkemell ( vagyis 1 es fel csirkemell osszesen)
2 ek balzsamecet
1 ek olivaolaj
3 cikk fokhagyma finomra vagva vagy lereszelve
2-3 kk szaritott bazsalikom
2 kk szaritott cvagy fris zoldpetrezselyem (en frisset hasznaltam)
1 kk kakukkfu (aki nem szereti az ne tegye ra) 
3/4 kk so es bors iles szerint. A fuszereket osszekeverjuk a balzsamecettel es az olivaolajjal es raontjuk a csirkemellekre, aztan jol-jol megmaszirozzuk a hust. Letakarjuk es hutobe tesszuk addig mig szuksegunk lesz ra. Mikor kezdjuk az elokeszuleteket a zoldsegekkel, kivesszuk a hutobol a hust is.



Hozzavalok a zoldsegekhez:

 1/2 Piros szinu kaliforniai paprika 
1/2 sarga szinu kaliforniai paprika
3 repa
2 zucchini,  kb 350 gr)
1 kisebb fej karfiol apro rozsakra szedve, amolyan falatkakra
1 nagy lila hagyma nagy darabokra vagva .Torekedjuk arra, hogy minel tobb szin legyen a zoldsegek kozott. A paprikakat a repat es a hagymat nagy darabokra vagjuk, ahogy a kepen is lathato.

Fuszerek a zoldsegekhez :

2,5 ek olivaolaj 
3 ek balzsamecet
1 kk so es bors izles szerint
2 ,5 kk bazsalikom (szaritott)
1,5 zoldpetrezselyem (friss vagy szaritott)

A zoldsegeket egy nagy talban osszekeverjuk a fuszerekkel. Egy tepsit vagy barmilyen tuzallo talat kibelelunk sutopapirral es beleboritjuk a zoldsegeket .Szepen elsimitjuk hogy egyenletesen suljenek, majd kis feszkeket csinalunk ahova belehelyezzuk a turelmesen varakozo , bepacolt csirkemelleket. Betoljuk a 240c-ra elmelegitett sutokbe es 20 percet sutjuk. 20 perc utan kivesszuk a sutobol  beleszurunk a  husba egy eles kest vagy barmi mast, hogy lassuk atsult-e , ha igen kivesszuk a sutobol, letakarjuk egy alufoliaval az egesz tepsit, 4-5 percre. Nekem eleg volt a 30 perc, a zodlsegek nem lettek tulsutve finom enyhen roppanos maradt. mig pihentetjuk a megsult hust es zoldsegeket megterithetjuk az asztalt. Talalasnal vekonyra szeleteljuka csirkemellet es melle heyezzuk a zoldseget. En foztem egy adag rizst is, 1 pohar rizsbol,  de vegul nem ettunk belole. 


Ez a recept huto uritos recept, szoval azt tegyunk bele ami van. Nekem ennyi volt itthon, meg meg volt lilakaposzta  meg feher, de arra szuksegem lesz ma ezert nem tettem bele. Tehettek meg bele  ujjnyi darabokra  vagott zellergumot, broccolit, spargat, batatat. A lehetosegek tarhaza kifogyhatatlan. Szoval ami van azt hasznaljuk fel. Termeszetesen ahogy novelitek az adagot , ugy kell emelni a fuszer adagot is. Ezenkivul is nagyon ajanlatos, mindneki kostolja meg az osszekevert zoldsegeket, eleg  izes-e. En meg tettem ra 1 ek balzsamecetet es keves frissen orolt borsot, nem bantam meg.

Jo etvagyat kivanok, es szivesen veszem a visszajelzeseket mindazoktol akik elkeszitik :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése