A marokkoi konyha egyik remeke a matbucha. Ami hasonlit a lecsohoz de megis teljesen mas. Hagyma nincs benne. Ez egy pikans valami (KENCE), ami a shabbati vacsoraknal elmaradhatatlan az asztalrol.

Hozzavalok :
10 nagy paradicsom jo erettek legyenek, hejat lehuzzuk es feldaraboljuk.
8 cikk fokhagyma felszeletelve.
1/2 pohar olivaolaj, lehet rendes olaj is . a marokkoiak nem igazan hasznalnak olivaolajat ugyhogy mehet bele repce, vagy kukorica, napraforgo vagy ki mit hasznal.
1/4 kk bors, izles szerint so.
1/2 kk cukor
2 edes paprika piros szinu
5 csipos paprika zold szinu ( aki soknak tartja az tegyen bele kevesebbet, aki nem szereti a csiposet az cserelje fel edes paprikaval.)
1/2 kk pirospaprika
Elkeszites : Az olajat megmelegitjuk, beletesszuk a fokhagymat picit piritjuk , aztan beletesszuk a feldarabolt paradicsomot, a borsot es cukrot. Lefedjuk es a legkisebb tuzon addig fozzuk, mig a paradicsomok szetfonek. ez olyan 40 perc korul lesz. Mig fo a paradicsom, addig a gazrozsa folott megsutjuk a paprikakat, csiposet es pirosat is. Ha nincs ra lehetoseg, akkor olajban sutjuk meg, de vigyazzunk mert " kopkod" sutes kozben. Sutes utan lehuzzuk a hejat a paprikaknak, kettevagjuk a maghazat eltavolitsuk, feldaraboljuk es beletesszuk az addigra szetfott paradicsomos szoszba. hozzaadjuk a sot es a pirospaprikat, akinek van fustolt paprikaja, azt hasznaljon. Jol osszekeverjuk de ezuttal fedo nelkul fozzuk tovabb, mig teljesen elfo a paradicsom leve , 20-30 perc megint. Hidegen melegen eheto, kenyerrel vagy husok melle, ki hogy szereti. Bar eredetileg nem kell bele , de en megbolonditottam 1/2 kk romai komennyel is. Jo etvagyat!
Edit Farkas, Viktoria Somhegyi and 163 others
48 Comments
Like
Comment

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések