Mezes,bogres kevert sutemeny



 Mézes kevert süti
Igazi Nagymama illatú és ízű sütemény.




 
Hozzávalók

1          pohár cukor
1          pohár méz 
¾         pohár olaj
2 ½     pohár liszt
1 kk.   fahéj
3 db    tojás
1         zacskó sütőpor 
1         pohár forró tea amit 2 teafilterből készítünk.

Elkészítése:

A cukrot, mezét, olajat, tojást, fahéjat összekeverjük.
Én egy ételaprítót gépet használtam erre a célra, de a kést kicseréltem a műanyagra.
1 perc keverés után hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
 Mikor szép sima, hozzáontjuk az egy pohár forró teát és újból keverjük 1-2 percig.
 Eléggé híg masszát kapunk, ne ijedjünk meg. Így lesz jó.
Az english cake formákat (hosszúkás magas, keskeny forma) kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Ebből az adagból két forma lesz tele.

 
160 C-fokon sütjük, addig míg szép aranybarna lesz a teteje és ha kicsit megnyomjuk a tetejét már nem puha, hanem ruganyos.
 Ekkor kivehetjük a sütőből. Azonnal lekenjük 2 ek. mézzel, ami az evőkanál fonákjával nagyon jól kenhető a forró süteményen.
Napokig puha marad. Forró kakaóval, tejjel vagy teával kínáljuk. Jó étvágyat!

u.i.: Én az üzletben kapható merőpoharakat használom. Ami áll,- 1 pohár, 1/4,1/3 és 1/2 méret. Nem számít milyen méretű pohárral mértek. A lényeg végig ugyanazzal a pohárral mérjetek.,- a mennyiséget szigorúan betartva.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések