Mezes,bogres kevert sutemeny
Mézes kevert süti
Igazi Nagymama illatú és ízű sütemény.
Hozzávalók:
1 pohár cukor
1 pohár méz
¾ pohár olaj
2 ½ pohár liszt
1 kk. fahéj
3 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 pohár forró tea amit 2 teafilterből készítünk.
Elkészítése:
A cukrot, mezét, olajat, tojást, fahéjat összekeverjük.
Én egy ételaprítót gépet használtam erre a célra, de a kést
kicseréltem a műanyagra.
1 perc keverés után hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
Mikor szép sima,
hozzáontjuk az egy pohár forró teát és újból keverjük 1-2 percig.
Eléggé híg masszát
kapunk, ne ijedjünk meg. Így lesz jó.
Az english cake formákat (hosszúkás magas, keskeny forma)
kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Ebből az adagból két forma
lesz tele.
160 C-fokon sütjük, addig míg szép aranybarna lesz a teteje és ha kicsit megnyomjuk a tetejét már nem puha, hanem ruganyos.
Ekkor kivehetjük a
sütőből. Azonnal lekenjük 2 ek. mézzel, ami az evőkanál fonákjával nagyon jól
kenhető a forró süteményen.
Napokig puha marad. Forró kakaóval, tejjel vagy teával kínáljuk.
Jó étvágyat!
u.i.: Én az üzletben kapható merőpoharakat használom. Ami áll,- 1 pohár, 1/4,1/3 és 1/2 méret. Nem számít milyen méretű pohárral mértek. A lényeg végig ugyanazzal a pohárral mérjetek.,- a mennyiséget szigorúan betartva.
u.i.: Én az üzletben kapható merőpoharakat használom. Ami áll,- 1 pohár, 1/4,1/3 és 1/2 méret. Nem számít milyen méretű pohárral mértek. A lényeg végig ugyanazzal a pohárral mérjetek.,- a mennyiséget szigorúan betartva.
Ez is tetszik!!!
VálaszTörlésKeszitsd el es izleni is fog, meglatod! Orulok hogy tetszik! Udv . Eva
Törlés