Turos bukta.
Túros bukta
Matyi Éva receptje
1/2 kg lisztből,30 gr elesztobol
3 tojássárgájából,
2 dl tejben felfuttatjuk az elesztot
3 dkg cukorból,
kis sóval rétestészta keménységű tésztát gyúrunk
és 1/2 óráig meleg helyen pihentetjük.
Most sodrófával vékonyra kinyújtjuk. és egyforma négyzeteket
vágunk belőle.
Kb. 9x9 cm nagyságúakat.
500 g túróban elkeverünk
2 tojássárgáját, előre beáztatott mazsola
és ízlés szerinti cukrot,
1 kk. vanília eszenciát.
Minden négyzet közepére egy ek. túrót teszünk, és a négyzet 4
sarkát egyszerre felemelve
összefogjuk.
A tésztát a nyilasok menten összecsípjük. kelesztjük kb. 30-40
percet.
180 C-fok sütőben aranyszínúré sütjük.
Előtte bekenni egy tojás és kevés tej
keverékkel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése