Sult karaj, fokhagymas ,parmezanos sult krumpli es balzsamecetes korianderes gombakoret.
Unnepi vacsoranak is megfelel a kovetkezo etel. Nagyon szep es foleg nagyon izletes.
Hozzavalok :
2 nagy szelet karaj vagy tarja
3-4 db burgonya
1 doboz gomba
1 ek mez, 1 ek szojaszosz, 1-2 ek balzsamecet.
Koriander.
1-2 cikk fokhagyma reszlve
4-5 ek reszelt parmezan
Zoldhagyma 2-3 db.
Friss koriander fel marek aprora vagva.
Elkeszitese :
A karajt fokhagymas tejbe aztatom legalabb 2 orara, de ha tobbet all meg jobb. Ettol lesz finom, omlos sutes utan is.A krumplikat nagyobb cikkekre vagom es felig megfozom. Egy szurolapattal kiveszem az edenybol es egy papirtorlore teszem, leitatom rola a nedvesseget. A husrol leitatom a tejet, szarazra torlom. Egy serpenyobe 2 ek olajat es 1 ek vajat teszek felforrositom es beleteszem hust. Mikor az egyik oldala szep pirosra sult, atforditom a masik oldalara, es lefedem a serpenyot.
A gomba korethez minel kisebb gombakat valasztok, mert igy esztetikusabb. Ha nagyon kicsik nem vagom el, ha kozepes meretuek, akkor kette vagom, a gomba tonkkel egyutt.
1-2 ek olajon kb 3 percig sutom nagy langon, kozben neha feldobom a gombat mintha palacsintat forditanak a masik oldalara. Ajanlom a wok hasznalatat a gomba keszitesnel. A zoldhagymakat nagyobb darabokra vagom a zoldjevel egyutt es hozzadaom a gombahoz kb 3 perc utan. Fontos, hogy se a gombat se a hagymat ne sussuk tul. Osszekeverem a balzsamecetet, a szojaszoszt es a mezet, es egy kis edenyben addig fozom mig felere csokken a mennyiseg, ekkor mar kremszeru szoszt kapunk. A gombahoz es a hagymahoz, ontok 2 ek huslevet vagy zoldseglevet ( ha nincs egyik sem akkor a viz is tokeletes) es raontom a besuritett kevereket, osszekeverem es leveszem a tuzrol. Megszorom a friss aprora vagott korianderrel aki nem szereeti a koriandert az szorjon ra zoldpetrezselymet.. A szaraz felig megfott burgonyat, 1-2 ek olajon minden oldalan megpiritom megszorom durva szemu soval, frissen orolt borssal. Mikor szep piros minden oldala leveszem a tuzrol. A fennmaradt zsiradekon kicsit osszekeverem a fokhagymat, hozzaadom a sult krumplit es megszorom a parmezannal, osszekeverem es talalom. En 3 langon dolgoztam egyszerre, es ugy idozitettem, hogy minden egyszerre legyen kesz. Bar a leiras hosszu, az elkeszitese sokkal kevesebb idot vesz igenybe, Jo etvagyat!
Hozzavalok :
2 nagy szelet karaj vagy tarja
3-4 db burgonya
1 doboz gomba
1 ek mez, 1 ek szojaszosz, 1-2 ek balzsamecet.
Koriander.
1-2 cikk fokhagyma reszlve
4-5 ek reszelt parmezan
Zoldhagyma 2-3 db.
Friss koriander fel marek aprora vagva.
Elkeszitese :
A karajt fokhagymas tejbe aztatom legalabb 2 orara, de ha tobbet all meg jobb. Ettol lesz finom, omlos sutes utan is.A krumplikat nagyobb cikkekre vagom es felig megfozom. Egy szurolapattal kiveszem az edenybol es egy papirtorlore teszem, leitatom rola a nedvesseget. A husrol leitatom a tejet, szarazra torlom. Egy serpenyobe 2 ek olajat es 1 ek vajat teszek felforrositom es beleteszem hust. Mikor az egyik oldala szep pirosra sult, atforditom a masik oldalara, es lefedem a serpenyot.
A gomba korethez minel kisebb gombakat valasztok, mert igy esztetikusabb. Ha nagyon kicsik nem vagom el, ha kozepes meretuek, akkor kette vagom, a gomba tonkkel egyutt.
1-2 ek olajon kb 3 percig sutom nagy langon, kozben neha feldobom a gombat mintha palacsintat forditanak a masik oldalara. Ajanlom a wok hasznalatat a gomba keszitesnel. A zoldhagymakat nagyobb darabokra vagom a zoldjevel egyutt es hozzadaom a gombahoz kb 3 perc utan. Fontos, hogy se a gombat se a hagymat ne sussuk tul. Osszekeverem a balzsamecetet, a szojaszoszt es a mezet, es egy kis edenyben addig fozom mig felere csokken a mennyiseg, ekkor mar kremszeru szoszt kapunk. A gombahoz es a hagymahoz, ontok 2 ek huslevet vagy zoldseglevet ( ha nincs egyik sem akkor a viz is tokeletes) es raontom a besuritett kevereket, osszekeverem es leveszem a tuzrol. Megszorom a friss aprora vagott korianderrel aki nem szereeti a koriandert az szorjon ra zoldpetrezselymet.. A szaraz felig megfott burgonyat, 1-2 ek olajon minden oldalan megpiritom megszorom durva szemu soval, frissen orolt borssal. Mikor szep piros minden oldala leveszem a tuzrol. A fennmaradt zsiradekon kicsit osszekeverem a fokhagymat, hozzaadom a sult krumplit es megszorom a parmezannal, osszekeverem es talalom. En 3 langon dolgoztam egyszerre, es ugy idozitettem, hogy minden egyszerre legyen kesz. Bar a leiras hosszu, az elkeszitese sokkal kevesebb idot vesz igenybe, Jo etvagyat!
Kedves Éva!
VálaszTörlésHolnap szeretném elkészíteni a sült karajt a fenti recept alapján.
Kérem segítsen, mi a teendő:
1.)"Mikor az egyik oldala szep pirosra sult, atforditom a masik oldalara, es lefedem a serpenyot." és hogyan tovább?
2.) A képen a sültön ráolvadt sajt látható, ez mikor került rá?
Köszönettel,
Jóska
Sajnois csak most lattam a bejegyzest, mar tudom keso, de talan legkozelebbre jo lesz a tanacs. Elobb az egyik oldalat szepen megpiritom, aztan atforditom es akkor fedem le a serpenyot. A vaj ez az olaj egyszerre kerul a serpenyobe, mikor felmelegszik akkor lehet bele tenni a hust. A huson nem vaj lathato, hanem az olaj, a vaj es a husbol kisult szaft kevereke.
VálaszTörlés