Keresés ebben a blogban

2015. szeptember 8., kedd

Balzsamecetes sult fokhagyma

Sult fokhagyma.... hmmmm, imadjuk. Konnyen elkeszitheto, sult husok melle kituno, vagya kar piritosra kenve is. Sules utan mar csak a karamelizalt, edes fokhagyma marad meg a kellemetlen szagok eltunnek. Bar szimpla recept, de leirom, gondolom azert vannak meg akik nem ismerik, vagy maskepp keszitik. Tobb valtozatat kiprobaltam mar, de ez izlik a legjobban.
Hozzavalok :


2 nagy fej fokhagyma cikkekre szedve, a hajat rajta hagyjuk
Egy es fel evokanal balzsamecet
par szal kakukkfu.
Datolyamez 2 ek. ( rendes mez is kituno lesz)
Durva so es frissen orolt bors


A fokhagymakat tuzallo talba tesszuk, a balzsamecetet, mezet , sot, borsot kakukkfuvet jol osszekeverjuk es raontjuk a fokhagymara. Atkeverjuk, hogy minden fokhagymat erjen az ontet, es alufoliaval letakarva a sutobe helyezzuk, 180c legkeveressel, kb 15 percre, aztan levesszuk az alufoliat es szabadon sutjuk tovabb mig a fokhagymak megpuhulnak . Neha atkeverjuk. A sutes vegere az ontet egeszen besurusodik. Meg lehet locsolni par csepp citromlevel talalas, vagy edes chiliszoszt tenni ra aki kicsit pikansabban szereti. Mi csak par ccsepp citromlevet tettunk ra. Jo etvagyat!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése