Azsiai szivarvanysalata kuszkusszal.

  Ebben a honapban ez lesz az elso bejegyzesem. Mar tobbszor irtam, a blogomba csak azok az etelek kerulnek be amik kulonlegesek es nagyon-nagyon finomak. A tegnapi salata is ilyen, talan " nem lehet abbahagyni salata " kene legyen a neve ?
  Azt viszont megjegyzem, akik a cukros ecetes izekhez vannak szokva, azok lehet nem fogjak szeretni ezt a nem ontetben uszo ropogos szezamolajos salatat. De azsiai izek kedveloinel nagy befuto lesz :) Akkor lassuk a medvet :) vagyis jojjon a recept!

Hozzavalok a salatahoz :

1/2 fej lilakaposzta (kicsi fej)
2 db sarga repa
2-3 szal ujhagyma
2 ek piritott szezammag
1/2 csokor zoldpetrezselyem
1/2 csokor koriander.
1 kicsi piros szinu chilipaprika

5-6 evokanal kuszkusz , vagy quinoa megfozve ( de el is hagyhato)

Hozzavalok az ontethez :

1/3 pohar olaj (napraforgo, repce, kukorica)
3-4 ek rizsecet
2 ek mez
3 kk szojaszosz
1 kk szezammagolaj
so es frissen orolt bors
1 kiskorom nagysagu reszelt gyomber

Elkeszitese :

A lilakaposztat nagyon vekonyra vagjuk , a repat pedig julienre (gyufaszal vastagsagura vagva) , az ujhagymakat felszeleteljuk a zoldjevel egyutt, a koriandert es zoldpetrezselymet finomra vagjuk. A chilipaprikat felszeleteljuk.Raszorjuk a zoldsegekre a szezammagot, piritva vagy anlkul, ki hogy szereti (en piritottam) Hozzaadjuk az elore megfozott kuszkuszt . En instant kuszkuszt hasznalok, amire csak ra kell onteni a forro vizet, hozzaadni sot es keves olivaolajat , lefedni es a gozben 5 perc alatt elkeszul. Akinek nincs instant kuszkusz, az elobb fozze meg, es hutse le, mert melegen nem lesz jo a salataba. Aki quinoat szeretne beletenni (ajanlom a barnat) az szinten fozze meg elotte es hutse le.

Az ontethez lereszeljuk a gyombert, vagy nagyon aprora vagjuk, hozzaadjuk a rizsecetet, mezet, szojaszoszt,szezammagolajat, sot es frissen orolt borsot. Jol-jol osszekeverjuk, suru  ontetet kapunk 1-2 perc keveres utan.  Raontjuk a salatara, osszekeverjuk. Megkostoljuk, beallitjuk az izeket es talaljuk. Orommel veszem  avisszajelzeseket mindenkitol aki elkesziti :) Koszonom es jo etvagyat kivanok minden vallalkozo szellemu olvasonak :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések