Keresés ebben a blogban

2017. január 30., hétfő

Egyszemelyes "bagettek"

Ezek a kis "bagettek" mar regebben keszultek, de csak most irom a receptet. Ha nincs sok idonk de megis szeretnenk egy kis friss  pekarut akkor ez tokeletes valasztas lesz.

Hozzavalok :

500 gr liszt 
1 kk so
1 kk cukor
1 kk vaj
1/2 eleszto (25 gr) vagy 1 ek poreleszto.
280 ml viz ,mint minden mas receptnel is irom lisztfuggo, mennyi vizre lesz szuksegunk.Ezert fokozatosan adagoljuk a folyadekot a liszthez.


Szezammag, vagy mak, vagy lenmag a szorashoz (elhagyhato)

Elkeszitese :

Az elesztot es a cukrot egy keverotalba szorjuk, hozzaontunk egy keves vizet, jol elkeverjuk es felfuttatjuk.
   Hozzaadjuk a lisztet, a sot, a vajat es fokozatosan a maradek langyos vizet is.  Kicsit lagyabb tesztat kell kapjunk mint a kenyerteszta. Letakarjuk es duplajara kelesztjuk. Ha megkelt finoman kinyomkodjuk belole  a levegot, es elosztjuk annyi darabra ahany  kis bagettet szeretnenk. Nekem 6 db lett. (en mindig megmerem es elosztom ,igy minden kenyerkem egyforma meretu lesz) Hagyjuk pihenni 5 percet es aztan hosszukasra formaljuk oket. Sutopapirral belelt tepsire helyezzuk es duplajara kelesztjuk. Ne tegyuk tul surun egymas melle, hogy ne suljenek ossze (az enyeim kicsit osszesultek).  A sutot elomelegitjuk 200c-ra , legkeveressel. A kenyerkeket mielott sutobe helyeznenk befujjuk hideg vizzel, es megszorjuk  szezammaggal, makkal,  lenmaggal, vagy akar uresen is maradhat. A forro sutobe helyezzuk es addig sutjuk mig szep aranybarna lesz. Mikor kivesszuk a sutobol ujbol bekenjuk vizzel, vagy befujjuk. Jo etvagyat kivanok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése