Szivárványsaláta 2.
Ez 2017 elso bejegyzese... kicsit lusta vagyok mostanaban a blogirashoz, pedig nagyon el vagyok maradva. Kezdjuk akkor az evet egy salataval .Imadom a salatakat...de ezt mar tudjatok. Tegnap egy nagyon szines, nagyon ropogos es nagyon finom salata keszult a sult csirkecombok melle.
Hozzavalok :
2 vekonyabb uborka, kb tenyernyi hosszusagu
( negybe vagva es felszeletelve)
1/2 sarga szinu kaliforniai paprika (vekonty csikokra vagva)
1 kisebb piros szinu chilipaprika aminek a maghazat eltavolitjuk es vekonyan felszeleteljuk
1/2 lilahagyma szeletelve, vagy nagyobb kockakra vagva
4-5 pingponglabda meretu retek,(piros) kette vagva es szeletelve
1 leveses talka lilakaposzta szeletekre, majd kockakra vagva.
1 nagy edes alma kockakra vagva a hajaval egyutt.
so, bors izles szerint
1 citrom leve
Olivaolaj
a citromle es az olivaolaj egyenlo aranyban legyen
Mirin (Japan rizsbor) izles szerint, de legalabb 2 ek,
1 ek kapor , 1 ek koriander, 1ek zellerlevel : finomra vagva.
Elkeszitese:
A zoldsegeket a fent leirtak alapjan felvagjuk egy nagyobb talba tesszuk. Az ontethez valokat beleontjuk egy csavaros uvegbe, beleszorjuk a zold leveleket is amit elozoleg finomra vagtunk. Racsavarjuk az uvegre a tetejet es jol osszerazzuk az ontetet. Raontjuk a salatara es osszekeverjuk. Ajanlott a zoldsegeket hidegen tartani szeleteles elott, ugy lesz igazan finom a salatank. Jo etvagyat!
Hozzavalok :
2 vekonyabb uborka, kb tenyernyi hosszusagu
( negybe vagva es felszeletelve)
1/2 sarga szinu kaliforniai paprika (vekonty csikokra vagva)
1 kisebb piros szinu chilipaprika aminek a maghazat eltavolitjuk es vekonyan felszeleteljuk
1/2 lilahagyma szeletelve, vagy nagyobb kockakra vagva
4-5 pingponglabda meretu retek,(piros) kette vagva es szeletelve
1 leveses talka lilakaposzta szeletekre, majd kockakra vagva.
1 nagy edes alma kockakra vagva a hajaval egyutt.
so, bors izles szerint
1 citrom leve
Olivaolaj
a citromle es az olivaolaj egyenlo aranyban legyen
Mirin (Japan rizsbor) izles szerint, de legalabb 2 ek,
1 ek kapor , 1 ek koriander, 1ek zellerlevel : finomra vagva.
Elkeszitese:
A zoldsegeket a fent leirtak alapjan felvagjuk egy nagyobb talba tesszuk. Az ontethez valokat beleontjuk egy csavaros uvegbe, beleszorjuk a zold leveleket is amit elozoleg finomra vagtunk. Racsavarjuk az uvegre a tetejet es jol osszerazzuk az ontetet. Raontjuk a salatara es osszekeverjuk. Ajanlott a zoldsegeket hidegen tartani szeleteles elott, ugy lesz igazan finom a salatank. Jo etvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése