Keresés ebben a blogban

2017. március 9., csütörtök

Torok salata

Ma az egyik kedvencemet hozom, amit  mult heten keszitettem. Torok salata a neve Izraelben. Hogy letezik-e tenyleg a torokoknel ilyen salata nem tudom, de itt igy hivjak es egy nagyon finom pikans, paradicsomos fozott salata. En soha nem szoktam merni a mennyisegeket, de ezuttal megmertem, hogy pontosan le tudjam irni, mennyibol keszult.

Hozzavalok :

40 ml olaj
700 gr paradicsom
300 gr piros szinu kaliforniai paprika
2-3 cikk fokhagyma
350 gr lila vagy feher hagyma
1/4 pohar viz
1 ek romai komeny (aki nem hasznalja az mertekkel adagolja, izles szerint)
2 ek harissza kb 40 gr (eros paprika krem)
pirospaprika (edes) 2 ek
2 pupos ek paradicsompure
1 kk cukor
fel marek koriander aprora vagva
fel marek petrezselyem  zold aprora vagva.
so es bors izles szerint
15 ml citromle (vagy izles szerint)

Elkeszitese :

Az erett paradicsomok aljat megvagjuk X alakban es forro vizbe tesszuk oket. 1-2 prcig hagyjuk a forro vizben, majd szurokanallal kivesszuk hagyjuk kihulni es lehuzzuk a hejat. Nagyon aprora vagjuk. A fokhagymat ugyszinten aprora vagjuk es a paprikat is. A paradicsomot es a fokhagymat egy labasan odatesszuk foni, kb 5 percet fozzuk egyutt, aztan hozzaadjuk az olajat es az aprora vagott kaliforniai paprikat. Ujabb 5 percet fozzuk, aztan hozzaadjuk a romai komenyt, sot, borsot, harisszat es pirospaprikat.  Beletesszuk a 2 ek paradicsompuret, beleontjuk a 1/4 pohar vizet, es osszekeverjuk.  Kovetkezik az 1 kk cukor. A hagymat felvagjuk aprora a koriandert es zoldpetrezselymet ugyszinten. A hagymat tesszuk bele eloszor, fozzuk kb 3-4 percet es aztan beletesszuk az aprora vagott petrezselymet es koriandert is. Egyet rottyantunk rajta es levesszuka  tuzrol. A hagyma ropanos kell maradjon , azert kerul bele a vege fele. Friss kenyerrel fogyasztjuk! Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése