Keresés ebben a blogban

2017. október 27., péntek

Marokkoi zaalouk salata

Mint oly sok minden a marokkoi konyhaban, ez a salata is nagyon finom. Bar mar sokszor keszitettem, nem kerult fel  a blog receptjei koze, pedig ugy gondolom itt a helye. Grillezett padlizsan , kapia paprika,fokhagyma, paradicsom a hozzavalok listaja. Kicsit elterve az eredeti recepttol en grillezett hagymat is teszek bele, amitol szerintem sokkal finomabb. 

Hozzavalok :

1 nagy padlizsan
2 erett paradicsom
1 nagy kapia paprika, vagy 1 piros szinu kaliforniai paprika
1 nagy csipos paprika zold szinu
1/2 csokor koriander (osszevagva kb 1/2 meropohar)
1/2 csokor zoldpetrezselyem
3 ek olivaolaj
1 citrom leve (vagy izles szerint)
so es bors.
1 voros vagy lialahagyma.
4-5 cikk fokhagyma
1/4 kk romai komeny
1/4 kk harissza (elhagyhato)


Elkeszitese :

A padlizsant grillen megsutjuk, fontos a fustos iz, attol lesz kulonleges a salatank (grillen, parazson, vagy a gazrozsa langja folott) A paradicsomokat , a hagymat kette vagjuk betesszuk egy talba, beletesszuk a kapia paprikat is egeszben es a csipos paprikat. Meglocsoljuk olivaolajjal, osszekeverjuk, hogy az oldsegek minden oldala olajos legyen megsozzuk, es a gfrillracsra helyezzuk oket, a vagott resszel lefele. Addig sutjuk mig szepen latszanak rajta a grillracs nyomai. Mikor minden megsult, a paradicsomot meghamozzuk, a padlizsant kettevagjuk es egy kanallal kikaparjuk a husat, a hagymarol leszedjuk a hejat es a hagymat osszevagjuk. Finomra vagjuk a fokhagymat is, a padlizsant a paradicsomot es a tobbi grillezett zoldseget is  felvagjuk, ez a salata jobb ha kicsit "darabosabb" ezert ajanlom nem agyonpepesiteni. Miutan minden zoldseget felvagtunk, hozzadajuk az olivaolajat, a citromlevet, sot es borsot es a zoldfuszereket. Jol osszekeverjuk. Akar melegen is fogyaszthatjuk,  de lehutve is epp olyan finom.  Mi grillpartyra keszitettuk. Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése