Brazil limonade (Limonada Suíça)

 


Ola a todos :)

 Ma Braziliaba repulunk , kicsit felfrissulni :) Egy isteni limonadet hoztam, ami a brazilok kedvenc husito itala, miutan elkeszitettem es megkostoltam, meg is ertem miert ♥
   Nagyon egyszeruen , szinte pillanatok alatt elkeszitheto. Annyi dolgunk lesz csak, hogy gondoskodjunk jeghideg vizrol  es aki szeretne  tovabb fokozni az elmenyt  az keszitsen  jegkockat is+ egy turmixgep, blender vagy barmi mas. Irom a nagyon egyszeru receptet.

Kb masfel liter vizhez :

5 lime (ha nincs akkor citrom)
1/2 pohar cukrozott suritett tej
5-6 ek cukor
1 es fel liter viz 
1 blender, vagy barmilyen mas gep amibe folyadek is mehet es ossze tudja turmixolni a hozzavalokat.

a pohar merete 2,4 dl. Ebben az esetben akinek nincs standard meropohara az merheti 2,5 dl poharral, ez csak egy limonade nem sutemeny ahol pontosan kell merni.

Elkeszitese :

4 citromot az 5-bol meghamozunk, ugy hogy a feher reszt teljesen levagjuk rola. Aztan a meghamozott citromokat , felvagjuk kockakra, a meret mindegy mert aztan ossze lesz turmixolva. Hozzaontuk 1/2 pohar cukrozott suritett tejet , es  5-6 ek cukrot, en porcukrot hasznaltam,hogy hamarabb elolvadjon.
  A megmaradt 5 citromunkat jol megmossuk, megdorzsoljuk (ajanlom ehhez az italhoz a bio lime-ot vagy citromot hasznalni mivel szuksegunk van a hejara is) es 5-6 reszre vagva hejaval egyutt beletesszuk a turmixgepbe. Ezutan hozzaontunk, kb fel liter hideg vizet. Es az egeszet jol osszeturmixoljuk. Mikor jol-jol osszeturmixoltuk, at ontjuk egy kancsoba vagy egy nagyobb uvegbe es hozzaadunk meg 1 liter jeghideg vizet. Jegkockakkat teszunk a poharakba rahelyezunk egy kicsi teaszurot es atszurt limonadet raontjuk . A viz mennyisege  izlestol fugg. Elobb az osszeturmixolt gyumolcsokhoz ontsetek 3/4 l vizet, ha ugy erzitek meg kell akkor ontsetek hoza a fennmaradt 1/4 litert is vagy esteleg tobbet, ki mennyire szereti edesen. Ha nem isszatok meg mindet, akkor mielott inni szeretnetek belole mindig keverjetek meg, vagy razzatok fel az uveget. Aki fel beleturmixolni a hejat, mert fel hogy keseru lesz ( pedig nem lesz) az egyszeruen reszelje le a cirom hejat es ugy tegye bele a citrom husat pedig turmixolja ossze a tobbivel. A citromhej , vagy lime mindenkeppen kell bele, vagy igy vagy ugy :) Kedves egeszsegetekre, keszitsetek el, nagyon de nagyon finom  :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések