Kinai csirkecombbal, mungobabcsiraval.

Mar tobbszor irtam, hogy imadjuk a tavolkeleti konyhat, ha lehetne mindennap ennem es nem unnam meg hiszen annyira valtozatos. Legfokepp a szinek varazsolnak el, imadom a szines eteleket amit bizonyara mar tudnak mindazok akik a blogomat kovetik. A kedvencem a pad thai  de sokszor keszitek kinait is  abbol amit eppen talalok a hutoben. Igy volt ez tegnap is. Irom a receptet :)

Hozzavalok : 3-4 szemelyre.

4 csirke felsocomb kicsontolva es kockakra vagva
2 repa julienre vagva (vekony csikokra)
1 zellerszar, szeletelve
2 cikk fokhagyma szeletelve
1 kb 2-3 cm gyomber vekonyra szeletelve
1 lilahagyma
egy nagy marek kaposzta csikokra vagva
3-4 friss gomba szeletelve
1/2  piros szinu kaliforniai paprika kockara vagy csikokra szeletelve
1/2 sarga szinu kaliforniai paprika kockara vagy csikora szeletelve.
1 csokor friss koriander ( aki nem szereti az valtsa fel zoldpetrezselyemmel)
3-4 evokanal szojaszosz
1 ek szezammagolaj
1 evokanal halszosz, vagy kagyloszosz ( ha nincs elhagyhato)
1 chili paprika felszeletelve
1 ek edes chiliszosz
1 pohar husleves vagy zoldsegalap le.
1/2 lime leve ( a citrom is tokeletes lesz)
1-2 marek mungobabcsira (elhagyhato)
   A hozzavalok valtozhtanak attol fuggoen, hogy milyen zoldsegunk van eppen otthon. Nagyon fontos, hogya  a zoldsegek kb egyforma mereture legyenek vagva, esztetikailag is es azert is hogy egyforman puhuljanak. termeszetesen mindig a kemenyebb zoldsegekkel fogjuk kezdeni. 

Elkeszitese:

Egy wokba ( vagy nagy serpenyobe) keves olajat ontunk , felhevitjuk, beletesszuk
a felszeletelt gyombert es fokhagymat ,par pillanat mulva a chili paprikat es a kockakra vagott csirkecombot. Gyorsan nagy langon sutjuk, kozben egyfolytaban kavarjuk, vagy   "dobaljuk" a zoldsegeket a wokban, hogy egyforman suljon-piruljon mind.  Vigyazzunk a fokhagymank ne egjen meg. Mivel a csirkecomb hamar elkeszul, csak par percre lesz szuksegunk. Nem kell megpiruljon a hus, csak  3/4 megpuhuljon.  Mikor majdnem puha a hus, kiszedjuk egy talba a gyomberrel es fokhagymaval es chilipaprikaval  egyutt, es letakarjuk, hogy meleg maradjon.
   A wokba ujabb kis adag olajat ontunk, betelesszuk a felszeletelt hagymat ,repat es ujbol sutve-razva piritjuk, paroljuk.  2-3 perc utan kovetkezhet a  kaliforniai paprika es a kaposzta. Hozza adjuk a szezammagolajat,  es tovabb piritjuk. beletesszuk a tobbi zoldseget is es visszatesszuk bele a hust amit elotte 3/4 sutottunk (a mungobabcsira kivetelevel ), 1-2 percet sutjuk, majd johet bele a halszosz, vagy kagyloszosz, a szojaszosz. Ujbol 1-2 perc folytonos razogatas mellett, majd raontunk 1 pohar zoldseg alaplevet vagy huslevet. Befedjuk par percre ,  3-4 per mulva megkostoljuk, a zoldsegek nem szabad megpuhuljanak, kicsit roppanos maradjon igy finomabb is sokkal, es esztetikusabb is. Mielott levennenk a tuzrol beletesszuk a  chiliszoszt , beleszorjuk a mungobabcsirat es par pillanatig meg fozzuk-sutjuk. Egy kis lime levet ontunk bele,  es megszorjuk frissen vagott zold koriander levellel. Noodles , rizs vagy rizsteszta lehet a koret, de koret nelkul is nagyon finom. Van ahol egy kis tapioka liszttel suritik be a szaftjat. En nem tettem bele, de kiprobaltam ugyis es finom. Bar a leiras hosszu, de az elekesitese csak par percet vesz igenybe. Maximum fel ora alatt kesz van. Jo etvagyat!

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések