Petrezselyem salata
Ma egyik kedvenc salatamat hoztam, a petrezselyem salatat. igen , igen nem eliras, salat keszul petrezselyembol. meghozza nem is akarmilyen hanem egy kulonlegeseb finom salata. Az elkeszitese kb 5 percet vesz igenybe, sult husokhoz , gyroshoz ,kebabhoz kulonosen ajanlott, de barmilyen mas husetelhez is kituno.
Hozzavalok :
1 nagy coskor petrezselyemlevel
1 nagy lilahagyma
1 citrom leve
so, bors,
1 cikk fokhgyma
2-3 ek olivaolaj
fel kiskanal szumak avagy szomorce (kozelkeleti bordo szinu fuszer, ami husok es salatak izesitesere ajnalott)
Elkeszitese :
A zoldpetrezselymet fimora vagjuk, a hagymat ugyszinten.
egy talkaban osszekeverjuk a citromlevet, sot, borsot es 1 cikk reszelt fokhgaymat majd a salatahoz adjuk. Jol megkeverjuk, es megszorjuk egy fel kk szumakkal, es ujbol elkeverjuk Jo etvagyat!
Hozzavalok :
1 nagy coskor petrezselyemlevel
1 nagy lilahagyma
1 citrom leve
so, bors,
1 cikk fokhgyma
2-3 ek olivaolaj
fel kiskanal szumak avagy szomorce (kozelkeleti bordo szinu fuszer, ami husok es salatak izesitesere ajnalott)
Elkeszitese :
A zoldpetrezselymet fimora vagjuk, a hagymat ugyszinten.
egy talkaban osszekeverjuk a citromlevet, sot, borsot es 1 cikk reszelt fokhgaymat majd a salatahoz adjuk. Jol megkeverjuk, es megszorjuk egy fel kk szumakkal, es ujbol elkeverjuk Jo etvagyat!
Mi az a szumak?
VálaszTörlésMi az a szumak?
VálaszTörlésVálaszolok Évike helyett- főleg Szicíliában és Dél-Olaszországban ismert, szömörceféle bokor bogyós termése. Savanyító hatású, a török és libanoni konyha citrom helyett is használja. Frissen levét salátaöntethez használhatjuk, szárazon pácokhoz, ragukhoz adhatjuk.
VálaszTörlésPetrezselyem rajongó vagyok így viszem is a receptet :)