Mezes,mustaros, fokhagymas romai salata.

Egyik legkedveltebb zold salatam a romai salata, finom , friss, husos levelei vannak, eleg jol birjak a szoszokat nem puhul meg annyira hamar mint a fejes salata. Ezert surun hasznalom, mikor milyen formaban. A mustaros, mezes ontet csak egy a sok kedvencem kozul , tegnap is ez kerult ra.


Hozzavalok :
1 nagy romai salata
3-4 ek olivaolaj
1 citrom leve (aki savanyubban szereti tehet bele tobbet)
1 nagy cikk fokhagyma
1 kk dijoni mustar (a sima mustar is megfelel)
1 ek mez,
so, es frissen orolt bors, amit inkabb durvara oroljunk, nem porszerure.
1 csavaros uveg

A salatat leveleire szedjuk, megmossuk , a kulso vastag leveleket leszdjuk rola. A tobbi levelet nagyobb darabokra tepjuk es egy talba helyezzuk. A csavaros uvegbe beletesszuk az olivaolajat a citromlevet, fokhagymat, mezet , mustart sot es borsot, jol, jol osszerazzuk az uveget amig az ontetunk besurusodik. A kesz ontetet raontjuk a salatalevelekre es finoman atforgatjuk. Azonnal talaljuk. Erdemes talalas elott raonteni az ontetet, hogy ropogosak maradjanak a levelek. Ez az ontet minden salatanak megfelel, de foleg a zold levelekre ajanlatos, jegsalata, rukkola stb. Jo etvagyat!
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések