Tejszinben es tejben sult legyezo burgonya.

Az oly sok felekeppen elkeszitheto burgonya egyik kulnosen finom valtozatat hoztam ma. Tegnap keszult rantott hus melle, de termeszetesen barmilyen sult vagy hal melle tokeletes, sot, meg onmagaban is kituno vacsora. Ez egy nagyon regi recept,Nagymama konyvebol ami kicsit feledesbe merult , mondanom sem kell meltatlanul.



Tejszinben es tejben fott legyezoburgonya 

Hozzavalok :
 6 nagyobb burgonya, ha lehet egyforma meretuek legyenek es  simak, mert ugy sokkal szebb lesz a vegeredmeny is.
200 ml tejszin, 
150 ml tej
e ek olivaolaj, 
frissen orolt bors, 
kakukkfu
rozmaring (elhagyhato)
aki szereti reszelhet a tejszinbe egy kis szerecsendiot is, en nem szeretem ezert nem tettem bele.

Elkeszitese :


A buronyakat bevagjuk egesz vekony lapokra, de nem vagjuk vegig, en ezt ugy csinaltam, hogy a burgonya ket oldalara  ket kinai palcikat helyeztem es az megallitott abban hogy vegig vagjam . Nagyon eles kesre lesz szukseg, hogy szep vekony lapokat vagjunk.
   Mikor minden burgonyat felvagtunk,finoman szetvalaszjuk a burgonyankat ami kisse legyezoszeru lesz. Bedorzsoljuk soval es borssal megszorjuk kakukkfuvel es lekenjuk az 1 ek olajjal , minden burgonyat kulon-kulon. Egy tuzallo talba helyezzuk, ala ontjuk a megsozott es borsozott tejszint, letakarjuk alufoliaval es sutobe tesszuk kb 30-40 percre 180 fokon legkeveressel. 30-40 perc utan kivesszuk a sutobol, meglocsoljuk az alatta levo immar kremszeru szosszal, es visszatesszuk a sutobe. Ezt meg ket alkalommal megismeteljuk, kivesszuk meglocsoljuk visszatoljuk a sutobe. Ha szukseges ontunk meg egy keves tejszint ala. Mikor eleri a kivant szint kivesszuk a  sutobol  es jo etvaggyal megesszuk ;) Jo etvagyat!
 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések