Keresés ebben a blogban

2015. június 5., péntek

Finom fozelek sult hussal.

A finomfozelek.... Hat igen , nagyon megoszlanak a velemenyek eme etel korul ,van aki szereti, van aki nem. Van akinek a menzat juttatja eszbe. En Nagyvaradon szulettem, szerencsemre ott nem letezett menza, iskola utan szepen hazamentunk es megettuk amit Anyukam fozott nekunk sokszor hajnalok, hajnalan, sokszor keso este, hogy mindig legyen mit ennunk iskolabol hazaerve.  Azok koze tartozom akik nagyon szeretik a finomfozeleket, akar uresen is . A ferjem ugyszinten, Ugyhogy semmi nem akadalyoz meg abban, hogy ezt a finomsagot akkor keszitsem el mikor megkivanom. 


Terjunk a receptre :)
 Hozzavalok : 600 gr zoldborso, friss vagy mirelit
        2 repa 1 fel karalabe
   aki szereti tehet bele feherrepat is, en speciel ebben nem szeretem.
1 hagyma, zeller es zoldpetrezselyemlevel,so es bors.

Elkeszitese : A repat , karalabet, kis kockakra vagjuk, a zoldpetrezselymet es zellerlevelet felapritjuk, a hagymat  megtisztitjuk. Egy labasba 2 ek olajat teszunk, es megdinszteljuk benne a repat , karalabet. Par perc mulva hozzaadjuk a zodlborsot is, es meg 1-2 percig dinszteljuk .Sozzuk, borsozzuk Felengedjuk vizzel, vagy huslevessel, en az utobbit hasznaltam, de csak annyit teszunk hozza, hogy epp ellepje a zoldsegeket. A hagymat egeszben tesszuk bele, aki szereti folvaghatja aprora. En nem szeretem finomfozelekben a folvagott hagymat ezert teszem bele egeszben.
   Mikor a zodlsegek megfottek, 2 ek olajbol 1 ek lisztbol vekony , vilagos szinu rantast keszitunk es hozza adjuk a zoldsegekhez.  Meg par percig fozzuk, mig besurusodik. Mielott levesszuk a tuzrol, beleszorjuk a zoldpetrezselymet es a zellert
 A hust  ket evokanal zsiron kisse megpiritjuk mindket oldalan,sozzuk borsozzuk  keves vizet adva hozza, kicsi langon megsutjuk. A vege fele 3-4 cikk szeeltelt fokhagymat adunk hozza.
Jo etvagyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése