Keresés ebben a blogban

2015. június 21., vasárnap

Sult paprika

Gyerekkorom kedvenc nyari salataja a sult paprika. Nem is talalok mas szot csak azt hogy IMADOM . Igy nagybetuvel :) Bar otthon csak nyaron keszult es altalaban a vilagoszold paprikabol, vagy osszel a kapia paprikabol , szerencsesnek mondhatom magam, mert olyan orszagban elek, ahol mindig van friss, zoldseg es gyumolcs ami itt terem es nagyon-nagyon izletes. A recept pofon egyszeru, de tudom sokan nem ismerik, sot nem egy szemelyt ismerek aki meg nem kostolta,sot nem is hallott rola.Kovetkezzek a recept.
 Legtobbszor kisebb meretu kaliforniai paprikat hasznalok erre a celre pirosat, de nagyon szep a piros sarga valtozat is.

Hozzavalok :

Tetszes szerinti paprika (en kb 2 kilot sutottem)
so, bors, keves olaj 2 cikk fokhagyma,keves cukor es ecet .En feherborecetet hasznaltam  a hagyomanyos helyett, de mindkettovel nagyon finom, ugyhogy mindenki keszitse olyan ecettel, amilyen eppen van neki.

A paprikakat a tuzhelyen vaslapon, vagy egyenesen a langra helyezve megsutjuk, mikor egyik oldalan megfeketdett a heja, akkor megforditjuk, addig mig minden oldalan megsult.  Ha egy nylon zacskoba tesszuk miutan levesszuk a tuzrol , gyerekjatek lesz megtisztitani. Miutan megsutottuk  a paprikakat, lehuzzuk a hejat, es egy talba tesszuk. ontunk ra 1-2 evokanal olajat, a fokhagymat felszeleteljuk es a paprikakra tesszuk. Ecetbol, sobol, keves cukorbol salatalevet keszitunk, en mindig jeghideg vizet hasznalok erre a celra, igy hamarabb kihul maj a salata is. Miutan izlesunknek megfelelo salata levet keszitettunk, raontjuk a slatara, es hutobe tesszuk 2-3 orara. hidegen az igazi. Mikor kivesszuk a hutobol, meg meg kostolhatjuk, lehetseges, hogy utana kell izesiteni egy kicsit. Jo etvagyat hozza, es aki meg nem keszitette el, az nem is tudja milyen finomsagrol maradt le :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése