Padlizsanba gongyolt ,fuszeres hus, paradicsomagyon.

 Uj etelt hozok, legalabbis az en konyhamban ily modon meg nem szerepelt. Ki akartam probalni, megkosotlni es eldonteni tenyleg olyan finom-e, hogy szultanok egyik kedvence, ahogy azt a receptben is irja ??  Nos, nalunk pillanatok alatt elfogyott, ami azt jelenti finom volt. A ferjem eleg valogatos de ha vacsora utan kezet csokolt, akkor szerintem nagyon jol sikerult :)

 Most szezonja van, otthon is elkeszithetok, hiszen minden hozzavalo megtalalhato a piacokon. Egy etel amihez nem sok minden kell, de elvarazsol az izevel, udesegevel ami minden bizonnyal a sok friss paradicsomnak koszonheto . Akkor terjunk a receptre.


Hozzavalok a fuszeres hushoz : 600 gr hus, lehet barmilyen, az eredeti baranyhusbol keszul. En borjuhust hasznaltam,( ajanlatos kicsit zsirosabb reszt valasztani hozza)
1 db nagy hagyma a nagy lyuku reszelon lereszelve
1 dbkrumpli, meghamozva es lereszelve a kis lyuku reszelon.
1 db tojas
2 szelet kenyer amit vizbe aztatunk , kicsavarunk, majd szetmorzsolva a keverekhez adjuk. ( vagy helyettesithetjuk 3-4 ek kenyermorzsaval)
1 pohar aprora vagott petrezselyemlevel.
1/4 mokkaskanal fahej
1/4 mokkaskanal romai komeny ( aki nem szereti a fehejat es a romai komenyt az nyugodtan hagyja ki)
So es bors , olaj a suteshez.

A hozzavalokat jol osszekeverjuk, kicsit pihentetjuk,Hosszukas  "fasirtokat " formalunk belole, ( 16 db fasirtot kell kapjunk )majd nem tul mely olajban mindket oldalat megsutjuk. Papirtorlore tesszuk.

2 db nagy meretu padlizsant eles kessel hosszaban vekony csikokra vagunk,( 16 szeletre lesz szuksegunk)  es mindket oldalat megsutjuk aranyszinure.

 Lehet a sutoben is olivaolajjal megkenve , sutopapirra helyezve.
Mikor megsult a padlizsanunk, belegongyoljuk a megsult "fasirtot" ily modon.
   A szoszhoz a kovetkezo hozzavalokra lesz szukseg :

4-6 nagy meretu paradicsom vastag szeletekre vagva.
4-5 cikk fokhagyma, osszezuzva vagy lereszelve
 so , frissen orolt bors
1/4 pohar olivaolaj,

 Akkor most osszeallitjuk az etelt a kovetkezo keppen :




    Az 1/4 pohar olivaolajat egy labasba ontjuk. A paradicsomszeletekkel kibeleljuk a labas aljat, vagy melyebb serpenyot, kinek mi van otthon, lenyeg, hogy jo szeles legyen ahhoz, hogy egy retegben ferjen el benne a paradicsom. Megszorjuk a zuzott fokhagymaval. Rahelyezzuk a padlizsanba gongyolt fasirtokat a paradicsomszeletekre.


 Raontunk 1/2 pohar vizet, vagy huslevet, vagy zoldsegle alapot, ki-ki kedve szerint.  Ujbol sozzuk es borsozzuk izles szerint.Felfozzuk. Mikor felfott a viz, lefedjuk es a legkisebb langon kb 50-60 percet fozzuk, addig mig a paradicsombol a szaft szepen besurusodik, ha ugy erezzuk kell meg hozza folyadek a fozes alatt, akkor potoljuk. Neha megrazzuk a labast mig fo,mint ahogy a  toltott kaposztat szokas, szoval nem kavarjuk, csak razogatjuk . Egty evokanallal locsolhatunk a szaftjabol neha a padlizsanra.  Ha szukseges meg sozzuk es borsozzuk.

A feltethez :
 1/2 piros
1/2 zold kaliforniai paprika kockara vagva, 
1/2 pohar zoldpetrezselyem aprora vagva .

A kockara vagott zold es piros paprikat 1 ek olivaolajon kicsit megpiritjuk. Levesszuk a  tuzrol  es hozzakeverjuk a zoldpetrezselymet is. A zoldpetrezselymes paprikaval megszorjuk a kesz gongyolt padlizsanokat. Mi feher rizzsel ettuk, amihez csak keves sot adtam es borsot.
Jo etvagyat kivanok !



Megjegyzések

  1. Köszönöm ezt finom receptet, Évike! :)

    VálaszTörlés
  2. Most készítem éppen! Remélem sikere lesz. Ebben azt hiszem az is nagyon jó, hogy a diétázó fiam is eheti, mert nem egy hizlaló étel :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések