Keresés ebben a blogban

2016. október 9., vasárnap

Laffa lepenykenyer 2.

Mar van egy laffa receptem a blogban, de tegnap kirpobaltam egy ujat es ha az elsore azt hittem tokeletes, akkor ez meg annal is tokeletesebb lett. Talan azert mert a sutesi modja mas, sot biztos vagyok benne, hogy attol lett finomabb. Egy adagbol nekem 8 nagy laffam lett, amibol a ferjem meg melegen megevett kettot. A recepthez az uzletben kaphato  univerzalis meropoharat hasznaltam , a legjobb merce ha pl nincs merleg otthon, vagy eppen nem akarjuk elovenni. Szoval be kell szerezni mindenkinek, mert a legtobb kulfoldi recept mennyisege poharban van megadva. Irom a receptet.

Hozzavalok :

3,5 pohar liszt, en nullas lisztet hasznaltam, de a sima liszt is tokeletes lesz.
15 gr so
15 gr cukor
1,1/2 pohar langyos viz
1,1/4 ek instant eleszto.
2 ek olivaolaj
2 ek  repce olaj, vagy ki milyet hasznal.
Tovabba szuksegunk lesz meg egy wokra, amin sutni fogjuk.

Elkeszitese : 

1. Osszekeverjuk a lisztet, cukrot es a sot.
2.Elkeverjuk a langyos vizben az elesztot es beleontjuk a lisztbe.
3. Hozzaadjuk a 2 ek oliva es 2 ek repceolajat.
 Ha tul kemeny a tesztank termeszetesen adjunk meg hozza egy keves vizet, ha tul puha  akkor meg egy pici lisztet.

 Kb. 10 percig dagasztjuk dagasztogeppel, mig szep sima, jol kezelheto tesztat kapunk. A teszta puhabb kell legyen mint a kenyerteszta.  Vekonyan kiolajozott talba tesszuk, kelesztjuk 40 percet, majd  8 egyforma reszre osztjuk. Kis gombocokat formalunk belole, letakarjuk es 10 percet pihentetjuk.
  10 perc eletelte utan, elovesszuk a wokot, a legerosebb langra tesszuk a gaztuzhelyen, de ugy hogy a felso resze legyen alul, vagyis a feneke lesz folul, es belulrol melegiti a lang. Akinek nincs wokja az susse serpenyoben, de akkor azt nem kell megforditani, mert a lenyeg az, hogy kerek legyen az alja es szepen ra lehessen teriteni. Ugyhogy ha nincs wok, akkor elo a serpenyokkel es a belsejeben kell sutni.
   Elovesszuk az elso kis gombocunkat es amennyire lehet szep kerekre nyujtjuk es vekonyra, minel vekonyabbra. Aki most csinalja eloszor annak ajanlom, csinaljon egy egesz vekonyat es picit vastagabbat is, igy megtalalja azt ami a csaladnak a legjobban megfelel. Mikor kinyujtottuk radobjuk a wokra, ami addigra mar nagyon forro lesz. Nem kell megkenni semmivel a wokot, es nem is fog odaragadni, szoval csak batran. Par pillanat alatt fel fog puposodni a teszta.

 En kuszurtam a kis pupokat,  mert ha ugy hagyom, mikor megforditom, akkor csak a pupok pirulnak meg  tobbi resze nem. Nem kell sotetre sutni, csak epp latszania kell kis barna foltoknak. Mikor mindket oldala megsult, levesszuk es rogton beletesszuk egy zacskoba. Igy nem kemenyszik meg. Addig folytatjuk, mig a gombocain elfogynak. le is lehet fagyasztani es mikor enni akarunk belole elovenni es megmelegiteni. Mi zoldseges hussal ettuk, de mindenhez el tudom kepzelni, quacamolehoz pl, humushoz, finom marokkoi halat tunkolni vele. Aki meg nem jart a blogomon, az nezzen szet, sok finomsag van benne. Sok sikert es jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése