Wokban sult csirkemellfalatkak,sult hagymaval es paprikaval
Tegnap laffat sutottem, aminek a receptjet megtalaljatok itt http://matyievakonyhaja.blogspot.co.il/2016/10/laffa-lepenykenyer-2.html
Zoldseges csirkemellfalatkakal toltottuk meg, melle paradicsomsalsa es iraki sarga savanyusag.
Hozzavalok :
Egy nagyobb csirkemell fele, kb 250 gr.
1 fel piros kaliforniai paprika
1 fel narancssarga kaliforniai paprika
1 fel zold kaliforniai paprika
1 nagyobb cikk fokhagyma
1 nagyobb lilahagyma
so es bors izles szerint
1/4 kk kurkuma
2 agacska kakukkfu ha lehet friss
1 agacska oregano.
1 fel citrom.
Fel marek finomra vagott petrezselyem.
1 kk sriracha chili szosz, vagy chili olaj, vagy chili pehely, de aki nem szereti az eroset az kihagyhatja a receptbol.
Elkeszitese :
1. A csirkemellet falatnyi kockakra vagjuk megsozzuk es borsozzuk, hoaakeverjuk a kurkumat.
2. Felszeleteljuk a paprikakat es a hagymat, ha egess chilit teszunk bele chili szosz helyett akkor azt is. A fokhagymat is finomnra vagjuk.
3. A kakukkfurol lehuzzuk aleveleket es az oreganorol is, megvagjuk amennyire lehet es osszekeverjuk a hussal. A wokban 2 ek olajat felhevitunk es beledobjuk a csirkehust, reszletekben sutve. Attesszuk egy talba es melegen tartjuk mig a zoldsegeket megsutjuk.
4. A wokban maradt olajban a legnagyobb langon, megpiritjuk a hagymat es a paprikakat es fokhagymat , amit a legvegen adunk hozza. Addig piritjuk mig a hagyma es paprika is kicsit megvaltoztatja a szinet, de meg veletlenul se legyen puha,inkabb kicsit ropogosabb. A kepen lathato lesz mire gondolok. Ekkor adjuk hozza a sriracha szoszt, es jol osszekeverjuk. majAztan hozzaadjuk a hust is, es azzal is atforgatjuk. Megszorjuk finomra vagott zoldpetrezselyemmel. Levesszuk a tuzrol es talalhatjuk. Mi humust kentunk a zoldseges hus ala, majd paradicsomsalsa kovetkezett es aztan feltekertuk a laffat. Tahini szoszt csorgattam ra.
A paradicsomsalsa receptje :
2 paradicsom kockara vagva, 1 cikk fokhagyma keves citromle es egy fel marek petrezyelyemlevel es koriander vegyesen. Megcsorgatjuk olivaolajjal, so es bors. Jo etvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése