Sult rizs csirkemellel.
Ma sult rizset hoztam, a neten barangolva talaltam a receptet , csak ott marhahussal keszult, ami nekem nem volt itthon. Viszont nagyon tetszett es ugy gondoltam a csirkehus is tokeletes lesz hozza. Ugy is lett. Nagyon hamar elkeszul. A rizset erdemes megfozni elotte, igy mikor a tobbit keszitjuk, kb 15 percet vesz igenybe.
Szuksegunk lesz a kovetkezokre:
A hus pacolasahoz:
Tetszes szerinti husmennyiseg , en egy nagyobb csirkemmell felet hasznaltam hozza kb 300 gr.* akinek van otthon marhahatszin, vagy belszin az hasznalhat azt hozza, ha marhahusbol szeretne kesziteni*
1/4 kk so
1 ek viz
2 ek sotet szojaszosz
1 kk etkezesi kemenyito (cornflour)
1 kk olaj
fel kk szodabikarbona vagy, sutopor.
A rizshez valo ontet hozzavaloi :
1 ek meleg viz
1/4kk cukor
2 ek rizsbor (mirin)
1 kk szezammag olaj
2 ek vilagos szinu szojaszosz
1,1/2 ek sotet szinu szojaszosz.
so es feherbors
1 kk halszosz (elhagyhato)
1 kk srirachia chili szosz, ha nincs akkor
1/2 kk chilipehely. A csiposseget mindenki izles szerint dontse el.
A rizshez szuksegunk lesz meg 1kozepes meretu voroshagymara, amit finomra vagunk.
2 tojasra, amibol rantottat keszitunk.
1 cikk fokhagymara so es bors. 2 ek olaj.
Pergosre fott rizs amit masfel 1,1/2 pohar rizsbol fozunk ,dupla mennyisegu vizzel felontve .
2 ujhagyma fel marek koriander level.
1 fel marek zoldborso ami lehet mirelit.
Elkeszitese:
A pac hozzavaloit osszekeverjuk es beletesszuk a falatnyi kockakra vagott hust. Szoval belekerul a so, az 1 ek viz,a kk olaj, szodabikarbona a 2 ek szojaszosz es etkezesi kemenyito. Hutobe tesszuk pihenni.
1. Egy wokot felforrositunk, beleteszunk 1 kk olajat . Mikor mar fustol belecsorgatunk 2 felvert tojast, es vekony rantottat sutunk, nem tul kemenyet. Ajanlom egyenkent megsutni a tojasokat igy szep vekonyak lesznek. Kivesszuk a wokbol es egy tanyerra helyezzuk. Nyugodtan visszatehetjuk abba a tanyerba amiben felvertuk a tojasokat.
2. A wokba 1 ek olajat teszunk felhevitjuk, es reszletekben megsutjuk benne a hust, nagy langon. Ha szukseg van meg olajra akkor tegyunk meg hozza 1 ek. A szojaszosztol szep szine lesz. Mikor megsutottuk a hust, felretesszuk es melegen tartjuk.
3. Egy voroshagymat aprora vagunk es 1 kk olajon nagy langon aranyszinure piritjuk, a vege fele hozzaadunk egy cikk reszelt vagy finomra vagott fokhagymat is.
4. Osszekeverjuk a rizs ontethez szukseges hozzavalokat.
5. A megfott rizsnek kb a haromnegyedet hozzaadjuk a hagymahoz , beletesszuk a rantottat is, finoman osszekeverjuk, ra ontjuk az elore osszekevert ontetet, beleszorjuk a zoldborsot es a finomra vagott zoldhagymat. Osszekeverjuk, ekkor mar forro az etelunk. Ha ugy gondoljuk belemehet meg a fennmaradt negyed adag rizs is ,akkor tegyuk bele, ha nem akkor majd felhasznalhatjuk mashoz. Nekem kicsit soknak tunt ezert tettem bele csak a haromnegyedet. Beallitjuk az izeket es levesszuk a tuzrol. Talalas elott megszorjuk friss korianderrel. Jo etvagyat!
Szuksegunk lesz a kovetkezokre:
A hus pacolasahoz:
Tetszes szerinti husmennyiseg , en egy nagyobb csirkemmell felet hasznaltam hozza kb 300 gr.* akinek van otthon marhahatszin, vagy belszin az hasznalhat azt hozza, ha marhahusbol szeretne kesziteni*
1/4 kk so
1 ek viz
2 ek sotet szojaszosz
1 kk etkezesi kemenyito (cornflour)
1 kk olaj
fel kk szodabikarbona vagy, sutopor.
A rizshez valo ontet hozzavaloi :
1 ek meleg viz
1/4kk cukor
2 ek rizsbor (mirin)
1 kk szezammag olaj
2 ek vilagos szinu szojaszosz
1,1/2 ek sotet szinu szojaszosz.
so es feherbors
1 kk halszosz (elhagyhato)
1 kk srirachia chili szosz, ha nincs akkor
1/2 kk chilipehely. A csiposseget mindenki izles szerint dontse el.
A rizshez szuksegunk lesz meg 1kozepes meretu voroshagymara, amit finomra vagunk.
2 tojasra, amibol rantottat keszitunk.
1 cikk fokhagymara so es bors. 2 ek olaj.
Pergosre fott rizs amit masfel 1,1/2 pohar rizsbol fozunk ,dupla mennyisegu vizzel felontve .
2 ujhagyma fel marek koriander level.
1 fel marek zoldborso ami lehet mirelit.
Elkeszitese:
A pac hozzavaloit osszekeverjuk es beletesszuk a falatnyi kockakra vagott hust. Szoval belekerul a so, az 1 ek viz,a kk olaj, szodabikarbona a 2 ek szojaszosz es etkezesi kemenyito. Hutobe tesszuk pihenni.
1. Egy wokot felforrositunk, beleteszunk 1 kk olajat . Mikor mar fustol belecsorgatunk 2 felvert tojast, es vekony rantottat sutunk, nem tul kemenyet. Ajanlom egyenkent megsutni a tojasokat igy szep vekonyak lesznek. Kivesszuk a wokbol es egy tanyerra helyezzuk. Nyugodtan visszatehetjuk abba a tanyerba amiben felvertuk a tojasokat.
2. A wokba 1 ek olajat teszunk felhevitjuk, es reszletekben megsutjuk benne a hust, nagy langon. Ha szukseg van meg olajra akkor tegyunk meg hozza 1 ek. A szojaszosztol szep szine lesz. Mikor megsutottuk a hust, felretesszuk es melegen tartjuk.
3. Egy voroshagymat aprora vagunk es 1 kk olajon nagy langon aranyszinure piritjuk, a vege fele hozzaadunk egy cikk reszelt vagy finomra vagott fokhagymat is.
4. Osszekeverjuk a rizs ontethez szukseges hozzavalokat.
5. A megfott rizsnek kb a haromnegyedet hozzaadjuk a hagymahoz , beletesszuk a rantottat is, finoman osszekeverjuk, ra ontjuk az elore osszekevert ontetet, beleszorjuk a zoldborsot es a finomra vagott zoldhagymat. Osszekeverjuk, ekkor mar forro az etelunk. Ha ugy gondoljuk belemehet meg a fennmaradt negyed adag rizs is ,akkor tegyuk bele, ha nem akkor majd felhasznalhatjuk mashoz. Nekem kicsit soknak tunt ezert tettem bele csak a haromnegyedet. Beallitjuk az izeket es levesszuk a tuzrol. Talalas elott megszorjuk friss korianderrel. Jo etvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése