Fuszeres rizs

Ma egy kulonleges rizskoretet hozok. Annyi finomsag van benne, es annyi iz, hogy  szerintem mindenkinek izleni fog. Hosszu szemu rizsre lesz szuksegunk, mert akkor az igazi ha pergos. En most barmati  Tilda rizst hasznaltam, de az illatos jazmin, vagy perzsa rizs is tokeletes  valasztas lesz.

Hozzavalok  :

1 meropohar rizs ( en az uzletben kaphato meropoharakat hasznalom  1 pohar az 200 ml)
4 ek zold vagy barna lencse
2-3 ek piritott hagyma
so es bors izles szerint
2-3 ek fenyomag amit elotte egy szaraz serpenyoben kicsit megpiritok.(elhagyhato, de ha lehetoseg van ra akkor hagyjatok benne mert finom)
1 ek olivaolaj,1/4 kk kurkuma.
 Dupla mennyisegu viz (2 meropohar) A viz mennyisege kicsit valtozhat attol fugg milyen fajta rizst hasznalunk, vagy nagyon kicsivel tobb , vagy kevesebb kell hozza.
Chilipehely(elhagyhato)

Elkeszitese :

A rizst leoblitjuk , beletesszuk az edenybe amiben fozni szertnenk, hozzaadjuk a tobbi hozzavalot, osszekeverjuk, felontjuk a vizzel. Kozepes langon forrasig fozzuk, majd ratesszuk a fedot, a legkisebb hofokra allitjuk es fedo alat addig fozzuk mig kis lukakat latunk a  rizsszemek kozott. Akkora mar meg is fo minden. Egy villaval kivehetunk par rizsszemet megkostolni.  Levesszuk a tuzrol, de befedve hagyjuk meg 10 percet. Keves zoldpetrezselymet, kaprot es koriandert, (osszeszen egy mareknyi) finomra vagunk. Levesszuk a  fedot a rizsrol es villaval finoman hozzakeverjuk a zoldfuszereket. Azert villaval, hogy ne torjuk a rizsszemeket. Jo etvagyat!


Megjegyzések

  1. Na Évi! Ez a könyves háttér tök jó ezzel a krémszínű szövegfelülettel. Klasssssz!!!!! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések