Keresés ebben a blogban

2016. november 21., hétfő

Zoldseges, azsaltgyumolcsos tajine csirkecombokkal



 A ferjem lepett meg nemreg egy tajine-nal. Nagyon orultem, neki, ami nekem volt az szep ugyan de csak talalasra hasznalhato. A mostani viszont barmilyemn tuzhelyen vagy akar parazson is.
     Zoldseges, gyumolcsos egytaletel keszult, csirkecombokkal.

Hozzavalok :

6 also csirkecomb
2 hagyma
3-4 szal halvanyitozeller
2-3 edesburgonya
2 repa
aszalt szilva 6-7 db  a magja nelkul
aszlt kajszinbarack 6-7 db
fahej, 
datolyamez (vagy rendes mez) 1 kk
Chilipehely 1/4 kk
so es bors
2 cm reszelt friss gyomber
fahej izles szerint en kb ket csipetet tettem bele
1/2 kk romai komeny.
3 ek olaj en repceolajat hasznalok

Elkeszitese :

Az olajat felforrositom, a csirket befuszerezem szoval borssal es mindket oldalat pirosra piritom. A megpiritott csrikecombokat egy tanyerra teszem. A fennmaradt zsiradekon 2-3 percig atforgatom a felszeletelt zoldsegeket. Vastagabbszeletkre vagjunk mindent mert a hus korete lesz, ne fojjon szet. Az aszalt gyumolcsoket  majd a hussal egyutt tesszuk a tajine-ba. Ratesszuk a fuszereket a zoldsegekre jol osszekeverjuk,  a tetejere helyezzuk a csirkecombokat, raszorjuk az aszalt gyumolcsoket, hozzaadunk 1/2 pohar vizet, ratesszuk a fedelet, es a sutobe vagy fozolapra, vagy gaztuzhelyre tesszuk. Lassu tuzon fozzuk ming mindne megpuhul. Feher rizset kinalunk hozza, es talalas elott megszorjuk zoldpetrezselyemmel, vagy korianderrel. (utobbit ajanlom) Jo etvagyat!










2 megjegyzés: