Keresés ebben a blogban

2016. december 28., szerda

Repasalata

Mint azt mar tudjatok, nagyon szeretjuk a salatakat. Legyen az barmilyen zoldsegbol. Mindenbol lehet salatat kesziteni, ha van hozza egy kis citrom so es bors, par zold level, es kesz is a salata :)
   Tegnap husos hacsapuri keszult nalunk, ami ugy magaban kicsit nehez  de salataval nagyszeru volt. Mivel sok a repa itthon, repasalatara esett a valasztasom, amit itt Izraelben kicsit pikansra keszitenek.
   
Hozzavalok  :

- 5 kozepes meretu repa 
- 2 citrom leve
so es bors
- 1/2 piros chili paprika
- 1/2 zold chili paprika
- 1 marek aprora vagott korianderlevel.(akinek nincs vagy nem szereti az petrezselyemlevelet hasznaljon)
- 2 ek olivaolaj
- 1 csipet romai komeny
- 1 cikk fokhagyma hajszalvekonyrta szeletelve (elhagyhato)

Elkeszitese :

A repakat julienre vagjuk (gyufaszal vastagsagura, vagy akar vekonyabbra is)
Sozzuk, borsozzuk, raszorjuk a finomra vagott koriandert es a felszeletelt fokhagymat. Raontjuk a 2 ek olivaolajat, a ket citrom levevel meglocsoljuk, raszorunk egy csipet romai komenyt. Jol osszekavarjuk es hutobe tesszuk egy fel orara, hogy osszeerjenek az izek. Barmilyen husos etel melle tokeletes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése