Keresés ebben a blogban

2017. április 30., vasárnap

Marokkoi fott repasalata

Marokkoi ,fott repasalata

Ujbol Marokkoba utazunk ,igaz csak az izek varazsat vesszuk igenybe, nem lesz varazsszonyeg sem semmi mas ami oda repit bennunket. De minden a kepzelo eronkon mulik, nem igaz ? En pl. sokszor jarok abban az orszagban amelyik etelet fozom, csak ugy almodozva :) A kovetkezo salata is nagy sikernek orvend Izraelben. Olyan gazdag salata es etel felhozatal van ebben a kis orszagban, hogy azt el sem tudjatok kepzelni. A lakossag is pont olyan szines, mint a salatak. Ez a salata koretnek is megfelel, vagy grillezett husokhoz, shawarmahoz tokeletes, dietazok is batran fogyaszthatjak. A romai komeny es  a harissza az ami teljesen megbolonditja ezt a narancsszinu salatat. Irom a receptet :


Hozzavalok: 

6-7 kozepes meretu repa
2 cikk fokhagyma
4 ek olivaolaj
fel citrom leve
1 ek harissza a csipos fajtabol (ha nincs akkor barmilyen mas paprikakrem) aki nem szereti pikansan az tegyen edes paprikakremet bele.
1/2 kk romai komeny.
so izles szerint
1 bo marek aprora vagott koriander.

Elkeszitese :

 A repat megtisztitjuk , felszeleteljuk, kb fel cm darabokra.
Egy fazekban vizet forralunk. Mikor felfott, beletesszuk a repat es egy keves sot.  Addig fozzuk, mig a repak  mar nem nyersek de meg roppanosak. Ez forrastol szamitva 4-5 perc kb, de ajanlatos kivenni egy egy szeletet es megkostolni.  Leszurjuk a repat.
    Egy kis talban osszekeverjuk a tobbi hozzavalot es belekeverjuk a repat. Beallitjuk az izeket izlesunknek megfeleloen, (so, bors , citrom, fuszerek) Hutobe tesszuk es lehutjuk. Jo etvagyat!

1 megjegyzés: