Keresés ebben a blogban

2017. április 27., csütörtök

Salata a szivarvany minden szineben

  Aki nyomon koveti a blogom , vagy szemelyesen ismer, az mar tudja, hogy nagy salataimado vagyok. Minden salatat szeretek, de legfokepp a friss ropogos nyers salatakat. Kedvenc ontetem tovabbra is a citrom, olivaolaj mustar so es bors kevereke, de termeszetesen nem mindig az kerul a salatara. Szeretem az uj izeket, vagy a kitalalt onteteket, mint amilyen ez is.En abbol keszitettem ami a hutoben megtalalhato volt eppen, ezert mindneki kedve szerint valassza a zoldsegeket. Arra azert figyeljunk, hogy kemeny zoldsegek melle kemenyeket valasszunk, szoval ropogost ropogossal :) 
   
Hozzavalok :

1 repa
2 marek vekonyra szeletelt lilakaposzta
1/2 lilahagyma
1 kisebb uborka
1 cukkini
1/2 kaliforniai paprika, lehetoleg piros
1 kicsi chilipaprika
2 marek kinai kel
4 kicsi piros szinu retek
1 marek mentalevel szettepkedve
2-3 ek koriander


Az ontethez:

2 ek mez
2 ek rizsecet
1 ek reszelt gyomber
1 nagy cikk fokhagyma
1/2 citrom leve
1 kk szezammagolaj
1 ek olivaolaj
so es bors.

1 csavaros uveg

Elkeszitese : Minden zoldseget julienre (csikokra) vagtam, a retken kivul amit szeleteltem. Egy nagy talba tettem. Az ontet hozzavaloit egy csavaros uvegbe ontottem, jol osszeraztam es talalas elott a salatara ontottem,  finoman osszekevertem. Az izeket beallitottam, so,bors, stb. Ha valaki savanyubbra szeretne akkor ecetet vagy citromot adjon meg hoza, ha csiposebbre akkor chilit. Jo etvagyat.!


1 megjegyzés: