Salata a szivarvany minden szineben

  Aki nyomon koveti a blogom , vagy szemelyesen ismer, az mar tudja, hogy nagy salataimado vagyok. Minden salatat szeretek, de legfokepp a friss ropogos nyers salatakat. Kedvenc ontetem tovabbra is a citrom, olivaolaj mustar so es bors kevereke, de termeszetesen nem mindig az kerul a salatara. Szeretem az uj izeket, vagy a kitalalt onteteket, mint amilyen ez is.En abbol keszitettem ami a hutoben megtalalhato volt eppen, ezert mindneki kedve szerint valassza a zoldsegeket. Arra azert figyeljunk, hogy kemeny zoldsegek melle kemenyeket valasszunk, szoval ropogost ropogossal :) 
   
Hozzavalok :

1 repa
2 marek vekonyra szeletelt lilakaposzta
1/2 lilahagyma
1 kisebb uborka
1 cukkini
1/2 kaliforniai paprika, lehetoleg piros
1 kicsi chilipaprika
2 marek kinai kel
4 kicsi piros szinu retek
1 marek mentalevel szettepkedve
2-3 ek koriander


Az ontethez:

2 ek mez
2 ek rizsecet
1 ek reszelt gyomber
1 nagy cikk fokhagyma
1/2 citrom leve
1 kk szezammagolaj
1 ek olivaolaj
so es bors.

1 csavaros uveg

Elkeszitese : Minden zoldseget julienre (csikokra) vagtam, a retken kivul amit szeleteltem. Egy nagy talba tettem. Az ontet hozzavaloit egy csavaros uvegbe ontottem, jol osszeraztam es talalas elott a salatara ontottem,  finoman osszekevertem. Az izeket beallitottam, so,bors, stb. Ha valaki savanyubbra szeretne akkor ecetet vagy citromot adjon meg hoza, ha csiposebbre akkor chilit. Jo etvagyat.!


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések