Friss gombabol keszult koret

 Ma egy nagyon finom gombakoretet hoztam, de lehet eloetel is vagy akar onallo fogas. Ehhez az adaghoz ket kis kosar gombat hasznaltam a champignon fajtabol. Akkor irom is a receptet , kovessetek :)


Hozzavalok : 2 kis kosar gomba, ha lehet aprofeju gombat valasszatok.
2 szal zoldhagyma
1 ek szojaszosz, 
1 kk datolyamez (rendes mez is megteszi)
2 ek edes chiliszosz
1/2 chilipaprika
so es bors,
2 ek olivaolaj.

Elkeszitese : A gombat  kette vagjuk, ha nagyobbak akkor 3-4 vastagabb szeletre, az olivaolajat felforrositjuk, beletesszuk a gombat es a nagyobb darabokra vagiott zoldhagymat a szaraval egyutt es a fel chilipaprikat amit szeletekre vagunk. Allandoan razogatni kell a serpenyot, mint a kinai eteleknel. A lenyege az hogy inkabb piruljon,  es parolodjon egyszerre. 

3-4 percig kell sutni. Egy talkaban elkeverjuk a szojaszoszt , datolyamezet,a chiliszoszt  es a gombara ontjuk, kellemesen selymes szoszt kapunk. Megkostoljuk, ha nem eleg a so amit a szojaszosztol es a tobbi o tobbi ontettol kaptunk, akkor meg adunk hozza keves sot. Durvara orolt borssal megszorjuk. Talalasko megszorjuk snidlinggel. Jo etvagyat !

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések