Pad thai belszincsikokkal
Tegnap egy altalunk nagyon-nagyon kedvelt etelt keszitettem , a Pad Thai -t. Mint mindig most is elfogyott az utolso cseppig.
Hozzavalok :
1/2 kilo marhabelszin ( csirkemell, vagy kicsontozott felsocomb is megfelel)
1 db kb 2 cm nagysagu gyomber amit vekony csikokra vagunk
(akinek nincs friss az hasznaljon gyomberport, kb 1/2 kk)
2-3 cikk fokhagyma vekony csikokra vagva,1 chilipaprika .
1kaliforniai paprika,
2 repa,
1 hagyma vagy egy fel porehagyma
1/4 kaposzta
2-3 zellerszar
bebikukorica(elhagyhato)
gomba,lehetoleg friss.
A hozzavalok nalam mindig attol fuggoen alakulnak, hogy mi van eppen a hutomben. A fokhagyma, gyombert, paprika, hagyma ,kaposzta es repa mindenkepp kell hozza . A tobbi hozzavalokat tetszesunk szerint valtoztathatjuk minden alkalommal.
Minden zoldseget egyforma vatagsagu csikokra vagunk, ez esztetikailag is fontos, es azert is hogy kb egy idoben keszuljon el minden . A hust is vekony csikokra vagy kockakra vagjuk.
Fuszerek es szoszok : Szojaszosz, pad thai szosz, mirin, rizsecet, kagyloszosz, vagy halszosz,szezammag olaj.
Egy wokba, vagy nagy serpenybe keves olivaolajat ontunk 2 knal eleg is lesz felhevitjuk es mikor egesz forro beletesszuk a felszeletelt gyombert es a fokhagymat majd a chilipaprikat, csak par pillanatig forgatjuk a forro wokban, aztan hozzaadjuk a hust . Allando razogatas mellett megpiritjuk a hust, majd egy tanyerra tesszuk. A wokba ujbol 2-3 kanal olajat teszunk, mikor forro ,beletesszuk acsikokra vagott repat, azert ezt eloszor mert minden felhasznalt zoldseg kozul a legkemenyebb. Par pillanatig sutjuk benne kozben kavarjuk nehogy megegjen. Hozzaadjuk a paprikat, hagymat, majd a tobbi zoldseget es 1 ek szezammagolajat. A legnagyobb hofokon kell dolgozni, a lenyeg az hogy a zoldsegnek nem foni kell hanem inkabb sules kozben parolodni. Mikor a zoldsegek mar nem kemenyek beletesszuk az elozoleg megpiritott fokhagymas,gyomberes hust. jol osszekeverjuk. Egy talkaba osszeekverunk 2 kanal mirin szoszt, 2 kanal kagyloszoszt vagy halszoszt, 1 kk rizsecetet, 2 kanal szojaszoszt. Keves huslevet adunk hozza , jol osszekeverjuk majd a zoldseges husra ontjuk, ratesszuk a fedot es par percig tovabb fozzuk. A zoldsegek roppanosak kell maradjanak, semmikepp se legyenek puhak. Egy tojasbol rantottak keszitunk, egesz vekonyat, es szetszedve hozzaadjuk a zoldseghez. En az utobbi idoben rizstesztat keszitek melle.
u.i.
( Ha nincs kesz pad thai szosz akkor tamarind pasztat kell hasznalni, 2 kanallal feloldani fel dl vizben, hozzaadni 2ek nadcukrot, 1/2 dl halszoszt ,2 tk chilit, majd jol osszefozni.)
A pad thai sokfele keppen keszul,ez az egyik variacio, de keszulhet garnelarakkal is ami kulonlegesen finom, csak eppen az en ferjem nem szereti a rakot :) A fuszereket mindenkepp erdemes beszerezni ,altalaban 1/4 l uvegekben vannak , keves kell beloluk es nagyon sokaig eleg. Jo etvagyat kivanok!
Hozzavalok :
1/2 kilo marhabelszin ( csirkemell, vagy kicsontozott felsocomb is megfelel)
1 db kb 2 cm nagysagu gyomber amit vekony csikokra vagunk
(akinek nincs friss az hasznaljon gyomberport, kb 1/2 kk)
2-3 cikk fokhagyma vekony csikokra vagva,1 chilipaprika .
1kaliforniai paprika,
2 repa,
1 hagyma vagy egy fel porehagyma
1/4 kaposzta
2-3 zellerszar
bebikukorica(elhagyhato)
gomba,lehetoleg friss.
A hozzavalok nalam mindig attol fuggoen alakulnak, hogy mi van eppen a hutomben. A fokhagyma, gyombert, paprika, hagyma ,kaposzta es repa mindenkepp kell hozza . A tobbi hozzavalokat tetszesunk szerint valtoztathatjuk minden alkalommal.
Minden zoldseget egyforma vatagsagu csikokra vagunk, ez esztetikailag is fontos, es azert is hogy kb egy idoben keszuljon el minden . A hust is vekony csikokra vagy kockakra vagjuk.
Fuszerek es szoszok : Szojaszosz, pad thai szosz, mirin, rizsecet, kagyloszosz, vagy halszosz,szezammag olaj.
Egy wokba, vagy nagy serpenybe keves olivaolajat ontunk 2 knal eleg is lesz felhevitjuk es mikor egesz forro beletesszuk a felszeletelt gyombert es a fokhagymat majd a chilipaprikat, csak par pillanatig forgatjuk a forro wokban, aztan hozzaadjuk a hust . Allando razogatas mellett megpiritjuk a hust, majd egy tanyerra tesszuk. A wokba ujbol 2-3 kanal olajat teszunk, mikor forro ,beletesszuk acsikokra vagott repat, azert ezt eloszor mert minden felhasznalt zoldseg kozul a legkemenyebb. Par pillanatig sutjuk benne kozben kavarjuk nehogy megegjen. Hozzaadjuk a paprikat, hagymat, majd a tobbi zoldseget es 1 ek szezammagolajat. A legnagyobb hofokon kell dolgozni, a lenyeg az hogy a zoldsegnek nem foni kell hanem inkabb sules kozben parolodni. Mikor a zoldsegek mar nem kemenyek beletesszuk az elozoleg megpiritott fokhagymas,gyomberes hust. jol osszekeverjuk. Egy talkaba osszeekverunk 2 kanal mirin szoszt, 2 kanal kagyloszoszt vagy halszoszt, 1 kk rizsecetet, 2 kanal szojaszoszt. Keves huslevet adunk hozza , jol osszekeverjuk majd a zoldseges husra ontjuk, ratesszuk a fedot es par percig tovabb fozzuk. A zoldsegek roppanosak kell maradjanak, semmikepp se legyenek puhak. Egy tojasbol rantottak keszitunk, egesz vekonyat, es szetszedve hozzaadjuk a zoldseghez. En az utobbi idoben rizstesztat keszitek melle.
u.i.
( Ha nincs kesz pad thai szosz akkor tamarind pasztat kell hasznalni, 2 kanallal feloldani fel dl vizben, hozzaadni 2ek nadcukrot, 1/2 dl halszoszt ,2 tk chilit, majd jol osszefozni.)
A pad thai sokfele keppen keszul,ez az egyik variacio, de keszulhet garnelarakkal is ami kulonlegesen finom, csak eppen az en ferjem nem szereti a rakot :) A fuszereket mindenkepp erdemes beszerezni ,altalaban 1/4 l uvegekben vannak , keves kell beloluk es nagyon sokaig eleg. Jo etvagyat kivanok!
Olyan csodásan néz ki, hogy meg kell csinálnom hamarosan valami hasonlót :)
VálaszTörlésaz a jo benne, hogy abbol csinaljuk ami eppen van :)
TörlésMa elkeszitettem kis csaladomnak ebedre.Csodas izvilagu etel,,mindenkinek csak ajanlani tudom.Koszonom a receptet :)
TörlésSzuper jó!!! Én nagyon szeretem!
VálaszTörlés