Tejszinhabos , gesztenyekremes torta

 Ferjem masodik kedvence a dobostorta utan a gesztenyetorta . Most szuletesnapjara keszitettem.



Hozzavalok : 6 tojas,6 ek cukor,6 ek liszt,keshegynyi sutopor.

A kremhez: 40 dkg gesztenyemassza,2 tojassargaja,20 dkg cukor, 2 dl tej, 5 dkg vaj dkg vaj. 
  Ha kesz gesztenyemasszat hasznalunk, akkor a cukor mennyiseget felezzuk.

 A piskotahoz kemeny habba verjuk a tojasok feherjet, hozzadjuk a cukrot,es ezzel is jol kikeverjuk  a habot. Majd ovatosan elkeverjuk benne a tojassargakat,vegul kanalankent a sutoporral elkevert lisztet. Elomelegitett sutoben sutjuk, en 170c szoktam sutni a piskotat.

A kremhez a tojassargakatelkeverjuk a cukorral, 3 ek gesztenyepurevel , 2 dl tejjel es lassu tuzon kavargatva surure fozzuk. Amikor kihult hozzaadjuk a maradek attort gesztenyemasszat es vajat. Az egeszet jol kikeverjuk es megkenjuk vele a kette vagott piskotat. A tetejere kemenyre vert tejszinhabot teszunk. Megszorjuk reszelt csokoladeval .. A kremhez ajanlatos elobb megkostolni mennyire edes a gesztenyepure, es ahhoz viszonyitva adagolni a tojassargajahoz a cukrot. Nekem most tul edes is volt  a gesztenyepurem, ezert csak 10 dkg cukrot tettem bele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések