Izraeli padlizsansalata
Ujbol salata, ezuttal padlizsansalata, izraeli modon. Bar a padlizsant itt millio fele keppen keszitik, ezert ez csak egy a sok kozul, egy amit en nagyon szeretek, ezert ot valasztottam.
Hozzavalok :1 nagy padlizsan
1/2 hagyma,
1 kaliforniai piros paprika
2 cikk fokhagyma,citrom, so, bors olivaolaj
pertezseleymzold, vagy friss koriander level.
Elkeszitese : A padlizsant egy racsra helyezve a gazrozsa folott megsutjuk (igaz kicsit piszkol, de megeri, sutoben sutve mar nem ugyanaz)
1 paprikat ugyancsak megsutunk a gazrozsa folott.
A kihult paprikat es padlizsant megtisztitjuk, nem szabad lemosni, csak nedves kezzel megtisztitani, mert megmosva elvesziti a fustos izet.
Miutan megtisztitottuk, aprora vagjuk a paprikat. A padlizsant egy kessel, lehetoleg fakessel, egesz aprora vagjuk,vagy inkabb kaparjuk.,
Egy talba helyezzuk a paprikat es padlizsant hozzaadjuk a finomra vagott hagymat, fokhagymat, 2 ek citromlevet, sozzuk, borsozzuk, hozaadjuk az olivaolajat is kb 3-4 kanalnyit es jol-jol elkeverjuk. A vegen beleszorunk egy fel mareknyi petrezselyem levelet finomra vagva ( van aki koriandert tesz bele, ugy is nagyon finom) Ajanlatos a citrom levet izles szerint adagolni. Elobb 1 ek.tenni hozza, akinek eleg ennyi az ne tegye hozza a masodikat. Jo etvagyat!
Hozzavalok :1 nagy padlizsan
1/2 hagyma,
1 kaliforniai piros paprika
2 cikk fokhagyma,citrom, so, bors olivaolaj
pertezseleymzold, vagy friss koriander level.
Elkeszitese : A padlizsant egy racsra helyezve a gazrozsa folott megsutjuk (igaz kicsit piszkol, de megeri, sutoben sutve mar nem ugyanaz)
1 paprikat ugyancsak megsutunk a gazrozsa folott.
A kihult paprikat es padlizsant megtisztitjuk, nem szabad lemosni, csak nedves kezzel megtisztitani, mert megmosva elvesziti a fustos izet.
Miutan megtisztitottuk, aprora vagjuk a paprikat. A padlizsant egy kessel, lehetoleg fakessel, egesz aprora vagjuk,vagy inkabb kaparjuk.,
Egy talba helyezzuk a paprikat es padlizsant hozzaadjuk a finomra vagott hagymat, fokhagymat, 2 ek citromlevet, sozzuk, borsozzuk, hozaadjuk az olivaolajat is kb 3-4 kanalnyit es jol-jol elkeverjuk. A vegen beleszorunk egy fel mareknyi petrezselyem levelet finomra vagva ( van aki koriandert tesz bele, ugy is nagyon finom) Ajanlatos a citrom levet izles szerint adagolni. Elobb 1 ek.tenni hozza, akinek eleg ennyi az ne tegye hozza a masodikat. Jo etvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése