Keresés ebben a blogban

2015. október 19., hétfő

A la grec csorba

A la grec csorba ♥

Nagyon szeretjuk a leveseket, foleg a gazdag , savanykas zoldsegleveseket. Ezek koze tartoznak a csorbak kulonbozo fajtai, mert bizony jo sok fele csorba letezik, mind mas es mind finom. Mi kivetel nelkul , mindet imadjuk. Ma egy a la grec csorbat hoztam, fogadjatok szeretettel, fozzetek meg es zsebeljetek be a dicsereteket :) Mivel a levesben van sok hus es zoldseg is,  megallja a helyet teljes ebedkent is, garantaltan nem all fel senki ehesen az asztaltol. 


Irom a receptet :)

Hozzavalok  4 szemelyre :

2-3 egesz csirkecomb ( also , felso)
1  egesz csirkemell
3-4 repa
1 feherrepa
1/2 zellergumo
1 kisebb piros szinu husos paprika
1 kozepes meretu voroshagyma.
1 -2 krumpli (elhagyhato en se mindig teszek bele)
1 citrom
 zoldpetrezselyem
lestyan (aki nem szereti az ne tegyen bele)
2-3 tojassargaja 
300-400 ml tejfol
so, bors,
kb 25-30 gr vaj  
2-3 ek olaj.

Elkeszitese :
 A zoldsegeket egyforma meretu kockakra vagjuk.
A hust odatesszuk foni , a vizbe teszunk sot es egy lehelletnyi borsot. A habjat addig  tobb alkalommal leszedjuk. Mikor a hus megfott, kivesszuk a levesbol es felretesszuk hulni. 
   A zoldsegeket a 25 gr vajon es a 2-3 ek olajon megdinszteljuk, majd beletesszuk a lebe amiben a hus fott. Kozben a felig kihult husokat leszedjuk a csontrol, es darabokra vagjuk. Visszatesszuk a levesbe es tovabb  fozzuk kicsi langon a zoldseggel egyutt (aki tesz bele krumplit , az ekkor tegye bele azt is) Sozzuk , borsozzuk.
  Mikor megfott a zoldsegunk  elkeverjuk a tojasok sargajat a tejfollel egesz simara, majd hozzadaunk egy merokanallal a forro levesbol. Elkeverjuk jol, majd megint egy merokanal leves kovetkezik. Ezt folytatjuk addig mig a tejfolos masszank  eleri a leves homersekletet.  Beleontjuk a levesbe , finoman kavarunk rajta parat, majd a legkisebb tuzre veve hagyjuk felfoni. tulajdonkeppen ez olyan lesz mint egy habaras csak eppen liszt nelkul.Szepen besuriti a levesunket es selymesse teszi. mikor felforrt megszorjuk lestyannal es aprora vagott zoldpetrezselyemmel beleontjuk az 1 citrom levet,  es 1-2 perc mulva elzarjuk alatta a tuzet.  Friss kenyerrel a legfinomabb . Aki meg savanyubban szereti az savanyithatja plusz citromlevel, vagy ecettel.
Jo etvagyat!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése