Sutoben sult/fott marhahus zoldsegekkel
Sutoben sult/fott marhahus, zoldsegekkel.
Szokasomhoz hiven, ma ujbol probalkoztam, uj izek forogtak a fejemben, pontosan tudtam milyen lesz ha elkeszul. Es olyan is lett :)
Hozzavalok :
1 es 1/4 kilo marhahus
1 nagy voroshagyma
1/2 piros szinu paprika
3 repa
1 baberlevel
4-5 ek olaj
1 ek liszt
2 dobos friss vagy konzerv champignion gomba
so, frissen orolt fekete bors.
1/2 kk reszelt citromhej
1/2 kk citromle
Elkeszitese :
Egy labasba 4-5 ek olajat ontunk, felforrositjuk. A kockara vagott hust megszorjuk az egy evokanal liszttel, es megpiritjuk minden oldalat. Ha megpirult kivesszuk egy szurolapattal, es felretesszuk. A hagymat es paprikat egesz kicsi kockakra vagjuk, es a fennmaradt olajba tesszuk, par percig paroljuk, majd hozzaadjuk a szeletekre vagott repat is. A repat nem kell vekonyra vagni, kb fel cm vastagsaguak legyenek a szeletek. Meg paroljuk kicsit egyutt , majd visszatesszuk a labasba a marhahust. Osszekeverjuk, sozzuk, borsozzuk, beleteszunk egy baberlevelet es a ket doboz gombat .Osszerotyogtatjuk, ha szukseges adunk meg hozza huslevet, vagy zoldseglevet, ha nincs akkor viz is jo lesz. 180c sutobe tesszuk legkeveressel (ami azt jelenti hogy 200c van a sutonkben) Kb 1,5 ora alatt puhara fozzuk. neha kivesszuk, megkavarjuk. Mire a hus megfo addigra a szaft is szepen besurusodik. Mielott kivesszuk a sutobol hozzaadjuk a 1/2 kk reszelt citromhejat es a 1/2 kk citromlevet. Visszatesszuk 3-4 percre a sutobe. Mi krumplipurevel ettuk, de szerintem fott teszta is kituno melle, vagy rizs. Jo etvagyat !
Szokasomhoz hiven, ma ujbol probalkoztam, uj izek forogtak a fejemben, pontosan tudtam milyen lesz ha elkeszul. Es olyan is lett :)
Hozzavalok :
1 es 1/4 kilo marhahus
1 nagy voroshagyma
1/2 piros szinu paprika
3 repa
1 baberlevel
4-5 ek olaj
1 ek liszt
2 dobos friss vagy konzerv champignion gomba
so, frissen orolt fekete bors.
1/2 kk reszelt citromhej
1/2 kk citromle
Elkeszitese :
Egy labasba 4-5 ek olajat ontunk, felforrositjuk. A kockara vagott hust megszorjuk az egy evokanal liszttel, es megpiritjuk minden oldalat. Ha megpirult kivesszuk egy szurolapattal, es felretesszuk. A hagymat es paprikat egesz kicsi kockakra vagjuk, es a fennmaradt olajba tesszuk, par percig paroljuk, majd hozzaadjuk a szeletekre vagott repat is. A repat nem kell vekonyra vagni, kb fel cm vastagsaguak legyenek a szeletek. Meg paroljuk kicsit egyutt , majd visszatesszuk a labasba a marhahust. Osszekeverjuk, sozzuk, borsozzuk, beleteszunk egy baberlevelet es a ket doboz gombat .Osszerotyogtatjuk, ha szukseges adunk meg hozza huslevet, vagy zoldseglevet, ha nincs akkor viz is jo lesz. 180c sutobe tesszuk legkeveressel (ami azt jelenti hogy 200c van a sutonkben) Kb 1,5 ora alatt puhara fozzuk. neha kivesszuk, megkavarjuk. Mire a hus megfo addigra a szaft is szepen besurusodik. Mielott kivesszuk a sutobol hozzaadjuk a 1/2 kk reszelt citromhejat es a 1/2 kk citromlevet. Visszatesszuk 3-4 percre a sutobe. Mi krumplipurevel ettuk, de szerintem fott teszta is kituno melle, vagy rizs. Jo etvagyat !
Nagyon jó kis összeállítás így ahogy van, a krumplipürével :)
VálaszTörlésKoszonom, Gabi :)
VálaszTörlés