Keresés ebben a blogban

2015. október 3., szombat

Sutoben sult/fott marhahus zoldsegekkel

Sutoben sult/fott marhahus, zoldsegekkel.

Szokasomhoz hiven, ma ujbol probalkoztam, uj izek forogtak a fejemben, pontosan tudtam milyen lesz ha elkeszul. Es olyan is lett :)

Hozzavalok : 
1 es 1/4 kilo marhahus
1 nagy voroshagyma
 1/2 piros szinu paprika
 3 repa
 1 baberlevel
 4-5 ek olaj
1 ek liszt
2 dobos friss vagy konzerv  champignion gomba
 so, frissen orolt fekete bors.
1/2 kk reszelt citromhej
1/2 kk citromle


 Elkeszitese :
   Egy labasba 4-5 ek olajat ontunk, felforrositjuk. A kockara vagott hust megszorjuk az egy evokanal liszttel, es megpiritjuk minden oldalat.  Ha megpirult kivesszuk egy szurolapattal, es felretesszuk. A hagymat es paprikat egesz kicsi kockakra vagjuk, es a fennmaradt olajba tesszuk, par percig paroljuk, majd hozzaadjuk a szeletekre vagott repat is. A repat nem kell vekonyra vagni,  kb fel cm vastagsaguak legyenek a szeletek.  Meg paroljuk kicsit egyutt , majd visszatesszuk a labasba a marhahust. Osszekeverjuk, sozzuk, borsozzuk, beleteszunk egy baberlevelet es a ket doboz gombat .Osszerotyogtatjuk, ha szukseges adunk meg hozza huslevet, vagy zoldseglevet, ha nincs akkor viz is jo lesz. 180c sutobe tesszuk legkeveressel (ami azt jelenti hogy 200c van a sutonkben) Kb 1,5 ora alatt puhara fozzuk. neha kivesszuk, megkavarjuk.  Mire a hus megfo addigra a szaft is szepen besurusodik. Mielott kivesszuk a sutobol hozzaadjuk a 1/2 kk reszelt citromhejat es a 1/2 kk citromlevet. Visszatesszuk 3-4 percre a sutobe. Mi krumplipurevel ettuk, de szerintem fott teszta is kituno melle, vagy rizs. Jo etvagyat !

2 megjegyzés: