Keresés ebben a blogban

2015. október 3., szombat

Csirkemell a pacban :)

Csirkemell a pacban ;)

 Egy ideje motoszkal  a fejemben ez az etel, valahol lattam, csak mas izesitessel, olyan fuszerekkel, amiket nem igazan szeretek. De gondoltam atalakitom, olyanna, amilyennek mi szeretjuk. Es igy is lett. Tegnap vegleg megerett a recept a fejemben, ugyhogy az elekeszitesere is sor kerult. Ime a recept :


Hozzavalok : 4-5 szemelyre

1 kg kicsontozott csirkemell
2-3 cikk fokhagyma
4 ek szojaszosz
1 kk nadcukor (rendes cukor is jo lesz )
1 pupos ek  kukorica kemenyito vagy  tapioka liszt
5 ek olaj (en olivat hasznaltam)
fel marek korianderlevel aprora vagva
1 fel marek szeletelt piritott mandula vagy mogyoro 
1 koteg zoldhagyma a szaraval egyutt

 Elkeszitese :

A csirkemellett kockakra vagjuk, hozzadajuk a szojaszoszt, az aprora vagott (vagy zuzott) fokhagymat, a cukrot es az etkezesi kemenyitot (vagy tapioka lisztet). Jol osszekeverjuk es hutobe tesszuk legalabb fel orara, neha megkeverjuk. En masfel orat tartottam a hutoben es 20 percenkent megkevertem.

Egy serpenyoben 1 ek olajon megpiritom a szeletelt mandulat es hagyom kihulni.

 Egy wokban vagy serpenyoben felhevitjuk  4 ek olajat es kisebb adagokban megpritjuk benne a hust. Nem kell pirosra sutni, csak annyira, hogy egy kis szine legyen. Mikor a hus megsult, a wokban fennmaradt szoszban es  a talban maradt  szoszt is amiben a hust pacoltuk elkeveruNk fel pohar zoldseglevet, vagy huslevet.  Hozzaadjuk a megsutott hust es addig fozzuk az egeszet mig a szaftja besurusodik. A zoldhagymat nagyobb darabokra vagjuk es hozzaadjuk azt is, kicsit osszekeverjuk es levesszuk a tuzrol. A hagymanak nem kell megsulni sem megpirulni. Ha nem eleg sos akkor adhatunk meg hozza szojaszoszt vagy kagyloszoszt. Rizst vagy noodlest fozunk melle de egy salata is tokeletesen megfelel .
   Megszorjuk aprora vagott korianderrel es raszorjuk a piritott mandulat is. Jo etvagyat kivanok :) !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése