Keresés ebben a blogban

2015. október 26., hétfő

Citromos sult csirke

A sult csirke.... nem ismerek olyat aki ne szeretne. Sok fele keppen elkeszitheto,nalunk altalaban , melle nelkul keszul, mert nem nagyon szeretjuk a sult csirkemellet. Viszont most egy uj receptet probaltam ki, amit tobb receptbol raktam ossze, es egeszben kerult a csirkem a sutobe. Nem bantam meg, finom omlos hus volt a vegeredmeny. A citromle mennyisegetol amihez a pac elkeszitesehez van szuksegunk, ne ijedjen meg senki. Nem lesz savanyu a csirke, inkabb nagyon-nagyon zamatos es finom. Irom is a receptet !


Hozzavalok :

1 szep meretu konyhakesz csirke. ( az enyem 1,6 kg volt)
2-3 citrom leve
ugyanannyi mennyisegu olivaolaj, mint amennyi citromlevet kaptunk a kicsavart citromokbol.
5-6 cikk fokhagyma
1 kk mustar
1 kk pirospaprika,so es bors.
1 egesz citrom, egy mareknyi kakukkfu.
krumpli, fokhagyma es salotta hagyma izles szerint koretnek.( mivel nem volt itthon salotta hagymam en 3 nagy hagymat vagtam 4-be azt hasznaltam)


Osszekeverjuk a citromlet es az ugyannnyi mennyisegu olivaolajat, hozzaadjuk a reszelt fokhagymat, a mustart es a pirospaprikat, sozzuk es borsozzuk. a csirket atkotjuk a combjai korul es a szarnyai korul is, hogy szep formas csirket kapjunk .
A kapott paclevel jol bekenjuk a  csirkenket, kivul is es belul is a has uregeben. A csirke hasaba betesszuk az egesz citromot es a mareknyi kakukkfuvet. Koretet ki ki izles szerint valaszthat.A mienk a kovetkezo volt :


  A salotta hagymakat megtisztitjuk a fokhagymarol leszedjuk a kulso hejat.A krumplikat megmossuk es tetszes szerinti darabokra vagjuk. 1 ek olajat felmelegitunk, beletesszuk a salotta hagymakat es a megtisztitott fokhagymakat es a krumplit. Par percig allando kevergetes mellett sutjuk, mig halvany aranyszine lesz. Sozzuk es borsozzuk frissen orolt borssal. Raontjuk a 1/2 dl bort, osszeforraljuk es a csirke melle helyezzuk. Letakarjuk egy alufoliaval, es 180c kb 40 percig sutjuk. Majd levesszuk az alufoliat  es 200 c tovabb sutjuk mig el nem eri a kivant szint. Ha a zoldsegeink hamarabb elkeszulnek kiszedjuk oket es meleg helyen tartsuk, mig a csirke is elkeszul.Sules kozben neha meglocsoljuk a levevel. ha ugy gondoljuk keves a szaft rajta akkor keves huslevel vagy zoldseglevel potolhatjuk. Ha nincs akkor a viz is tokeletes lesz. Erdemes kiprobalni  :)Jo etvagyat kivanok!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése