Keresés ebben a blogban

2016. március 21., hétfő

Tejszines sult paprikas csirkecombok.

A mai receptem veletlen szuletett, vagyis ami csirkepaprikasnak indult, abbol egeszen mas lett. Igy bovult a receptek szama is es tovabb adhatom nektek is ezt a kulonleges etelt.


Hozzavalok :

2 egesz csirkecomb amit kette vagunk
1 voroshagyma
200 ml fozo tejszin
so es bors izles szerint
friss kakukkfu
2 kozepes meretu kaliforniai paprika en piros szinut valasztottam de lehet a sarga vagy narancsszinu is.
 3-4 ek olaj.
Zoldpetrezselyem
Instant kukoricadara 300 gr., de aki szereti orakig keverni az hasznalja a hagyomanyos kukoricadarat.
50 gr vaj, 4-5 ek parmezan reszelve.

Elkeszitese :

A hagymat a 3-4 ek olajon megdinszteljuk. Hozzadajuk a kette vagott csirkecombokat,feheredesig dinszteljuk a husokat is, majd felontjuk huslevessel, vagy zoldsegalaplevel. Ha kell sozzuk es borsozzuk. Fedo alatt puhara fozzuk a hust, kicsi langon. Mikor megpuhult, beleontjuk a fozo tejszint es meg fozzuk par percig. 
  A  ket kaliforniai paprikat a gazrozsa folott nyilt langon megsutjuk, , leszedjuk rola az egett hejat, darabokra vagjuk. A husokat kivesszuk a tejszines szaftbol, felretesszuk. A felszeletelt sult paprikakat beletesszuk a tejszines szaftba es botmixerrel  pepesitjuk. Finom selymes, tejszines sult paprika kremet kapunk. Vissza tesszuk  a husokat a paprika krembe osszerotyogtatjuk , beallitjuk az izeket,megszorjuk friss kakukkfuvel es levesszuk a tuzrol. Ha ugy gondoljuk nem eleg suru , akkor 1 kk kukorica liszttel (feher szinu) besurithetjuk ( kukorica liszt, nem kukorica dara)
  A koret lehet barmi, amit szeretunk. Mi szeretjuk a szaftos husok melle a puliszkat, ezert esett ra a valasztas. A puliszka lisztet sos, lobogo vizbe ontjuk szep lassan, kozben folyton keverjuk, hogy ne legyen csomos. Azert ajanlatos az instant valtozatot hasznalni, mert percek alatt megvan, es nagyon finom is. Elkeruljuk meg a veszelyet is annak, hogy rank froccsenjen a forro puliszka, ugyanis a hagyomanyos valtozatot, sokaig kell keverni. Mikor kesz a puliszkank, hozzakeverunk 50 gr vajat es  belekeverunk 4-5 ek reszelt parmezant. Forron talaljuk mindkettot es megszorjuk zoldpetrezselyemmel.. Jo etvagyat!

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése