Ananaszos csirkemell falatkak.

Ez az etel a veletlen szulotte, egy olyan napon mikor nem igazan tudtam eldonteni mit is fozzek. Kicsit kinai beutesu de azert megsem neveznem kinainak inkabb tobb receptbol kevertem ossze egyet, ami nagyon-nagyon finomra sikeredett, es kinyaltuk a wokot is utana :)  Ez az adag 4 normalis etvagyu szemelynek eleg.

Hozzavalok a pachoz :

1 egesz csirkemell kicsontozva es   kb 3x3 cm kockakra vagva.
1 tojas feherje 
2 ek vilagos szojaszosz.
 csipet so es bors (so elhagyhato, ha eleg sosnak erzitek a szojatol)

Hozzavalok a panirhoz :

1 pohar cornflour (kukoricaliszt nem kukoricadara)
1 kk szodabikarbona, ha nincs akkor sutopor (ettol lesz igazan omlos a hus)
olaj bo suteshez.

Hozzavalok zoldsegek :

1 piros kaliforniai paprika nagyobb kockara vagva
1 zold kaliforniai paprika nagyobb kockara vagva
1 kicsi ananaszkonzerv a leve nelkul.
1 lilahagyma szeletelve vagy nagyobb kockara vagva
2 cikk fokhagyma szeletelve
1 chilipaprika szeletelve (vagy izles szerint) chilipehely is lehet
2 ek olaj

Hozzavalok az edes savanyu szoszhoz :

 1/4 pohar ketchup
2 ek sriracha szósz (chili szosz)
1 -2 ek szojaszosz
1 ek rizsecet (helyettesitheto almaecettel)
1/2 kk cukor
corflour 1 kk (kukoricaliszt)1/2 pohar zoldsegalaple, vagy husleves, vagy akar viz.
   csipetnyi bors.
Talalashoz korienderlevel fel marek.

Elkeszitese : A pachoz osszekeevrjuk az 1 tojas feherjet a szojaszossza, soval es borssal. Beletesszuk a kockara vagott hust es hutobe tesszuk legalabb 20 percre.

A suteshez szuksegunk lesz bo olajra. A cornflourt  (kukoricaliszt )es a szodabikarbonat osszekeverjuk. A bepacolt csirkefalatkakat egyenkent meghempergetjuk a keverekben es forro olajban aranyszinure sutjuk. Szurolapattal kiszedjuk es konyhai papirtorlore tesszuk.
  
 A 2 cikk fokhagymat szeletkre vagjuk es 1 ek olajon kb 30 mp , aranyszinure sutjuk, nem tovab, mert keseru lesz. Hozzaadjuk az elozoleg nagyobb kockara vagott zoldsegeket es 1-2 ek olajon a legnagyobb langon megsutjuk, ajanlott wokot hasznalni. Roppanosnak kell maradni a hagymanak es paprikanak. Hozzaadjuk a leszurt ananasz konzervet is es a hust amit elozoleg papirtorlore szedtunk. Osszekeverjuk. Az ontet hozzavaloit erdemes elore osszekeverni, igy mikor minden megsult csak ra kell onteni a husra es zoldsegekre .Beallitjuk az izeket. Az ontettel meg egyet rottyantunk rajta es levesszuk a tuzrol. Ha tul surunek talaljuk a szaftot rajta akkor meg lehet hozzaadni egy keves vizet vagy zoldsegalaplevet vagy huslevet. Mi sima feher rizzsel ettuk, altalaban jazmin vagy basmati rizst hasznalok. de lehet fozni melle rizstesztat is vagy noodles is kituno valasztas . Az elkeszult etelt megszorjuk frissen vagott  korienderlevellel. Jo etvagyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések