Keresés ebben a blogban

2016. május 8., vasárnap

Azsiai szezammagos uborkasalata

Azsiai szezammagos uborkasalata

 Aki ismer az mar tudja, hogy imadom a tavolkeleti eteleket, hussal, hus nelkul, vagy csak salata, teljesen mindegy. Imadom az edes , csipos, savanyu  es sos izek kombinaciojat. Tokeletes harmoniat alkotnak es a zoldsegek csodas szine mindig ujbol es ujbol elvarazsol. Ezt a salatat tegnap keszitettem eloszor. Marhasteak sult melle es bar a steak is nagyon finom volt, a salata fogyott el hamarabb :)


Hozzavalok :

2 nagyobb uborka
2 nagy repa
1 paprika
1 kk so
bors
1 ek szezammag, feher vagy fekete vagy mindketto
1 zoldhagymanak a zold resze.
2 ek koriander level

Az ontethez :

2 ek rizsecet
1 ek frissen facsart citromle
1 1/2 ek szojaszosz
1 ek reszelt gyomber
1 ek juharszorp ( vagy mez, vagy barna cukor)
1 ek szezammagolaj
1 csipet chilipehely, vagy 1/2 chili paprika frissen
aki nem szereti a csiposet, az hasznaljon edes paprika pelyhet.
Ha szukseges meg so es bors.

Elkeszitese :

Az uborkat kette vagjuk es egy kiskanallal, kiszedjuk a magjat, nagyon konnyen  mukodik, csak vegig huzzuk a kanalat a maghazon. Az uborkat julienre, vagy szeletre vagjuk. A repat es paprikat ugyszinten. Az uborkat megsozzuk es allni hagyjuk kb 5 percet, aztan egy szurobe tesszuk es kb 10 percig hagyjuk lecsorogni. 
10 perc utan egy papirtorlovel is leitatjuk rola a nedvesseget, majd visszatesszuk a tobbi zoldseg melle. Az ontethez valokat osszekeverjuk es raontjuk a salatara. Finoman atforgatjuk, hogy mindenutt erje az ontet a zoldsegeket,megkostoljuk es ha szukseges meg beallitjuk az izeket. Megszorjuk a szezammaggal es koriander levellel es talaljuk. Jo etvagyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése