Keresés ebben a blogban

2018. február 2., péntek

Voroslencse leves.

Voroslencse leves.
Hozzavalok :
 egy es fel pohar voroslencse, 
1 kis doboz olasz paradicsomkonzerv turmixolva, vagy aprora vagva,
 1/2 repa,
 1 zoldhagyma es egy spanyolhagyma ( feher heju) ha nincs akkor barmilyen hagyma . 
2 ek olivaolaj , 
2 cikk fokhagyma, 
1 szal zellerlevel, so es bors, 
1 kk gyomber es ha van akkor 1 szelet galanga gyoker es 1 kafir lime level, ha nincs akkor kimarad,) finom lesz nelkule is). 
1 kk chiliolaj a talalashoz, vagy chilipehely amit fozes kozben beleteszunk. 
1 citrom .
 Elkeszitese. 

A hagymakat aproravagni, a gyombert lereszelni, a repat nagyon aprora vagni az olivaolajon par percig dinsztelni, aztan beletenni a romai komenyt en 1 kk tettem, de mindenki izlese szerint adagolja , frissen orolt borsot, es a paradicsomkonzervet, Osszefozni, aztan felonteni vizzel vagy zoldsegalaplevel, es aztan beletenni a jol megmosott voroslencset. kB 20 PERC ALATT FO KESZRE, ugy hogy a szemek meg egyben vannak de mar puha es meg nem fott szet. Ha van galanga gyoker meg kefir lime level akkor egyutt kell beletenni a levesbe a lencsevel. Ugyanakkor teszed a levesbe a citromot, meg pedig ugy hogy 4-be vagod , levagod a hejat es ket cikket beledobsz a levesbe, szet fog foni, csak a kozte levo hartyat halaszod majd ki a levesbol. Ha csiposre szeretned akkor vagy talalasnal locsolod meg chiliolajjal, vagy belefozol a levesbe valamilyen csiposet, chilipehely vagy csipos paprika. . Kenyerkockakat piritottam hozza, olivaolajjal meglocsolva es frissen orolt borssal megszorva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése