Keresés ebben a blogban

2015. november 17., kedd

Petrezselyem salata

 Ma egyik kedvenc salatamat hoztam, a petrezselyem salatat. igen , igen nem eliras, salat keszul petrezselyembol. meghozza nem is akarmilyen hanem egy kulonlegeseb finom salata. Az elkeszitese kb 5 percet vesz igenybe, sult husokhoz , gyroshoz ,kebabhoz kulonosen ajanlott, de barmilyen mas husetelhez is kituno.


Hozzavalok : 
1 nagy coskor petrezselyemlevel
1 nagy lilahagyma
1 citrom leve
so, bors, 
1 cikk fokhgyma
2-3 ek olivaolaj
fel kiskanal szumak avagy szomorce (kozelkeleti  bordo szinu fuszer, ami husok es salatak izesitesere ajnalott) 

Elkeszitese :

A zoldpetrezselymet fimora vagjuk, a hagymat ugyszinten.
egy talkaban osszekeverjuk a citromlevet, sot, borsot es 1 cikk reszelt fokhgaymat majd a salatahoz adjuk. Jol megkeverjuk, es megszorjuk egy fel kk szumakkal, es ujbol elkeverjuk Jo etvagyat!
 
 

3 megjegyzés:

  1. Válaszolok Évike helyett- főleg Szicíliában és Dél-Olaszországban ismert, szömörceféle bokor bogyós termése. Savanyító hatású, a török és libanoni konyha citrom helyett is használja. Frissen levét salátaöntethez használhatjuk, szárazon pácokhoz, ragukhoz adhatjuk.
    Petrezselyem rajongó vagyok így viszem is a receptet :)

    VálaszTörlés