Keresés ebben a blogban

2015. november 24., kedd

Vidam salata

Salatat hoztam, kicsit kulonlegeset, finomat, mind egy cseppig elfogyosat :)
   Olcso is es finom is. A lenti adag ket szemelyre szol, bo adag, mi koret helyett ettuk rantott szelet melle.


Hozzavalok :

1 karalabe, olyan jo nagy alma meretu
1 nagyobb repa
3-4 honapos retek  (piros heju)
1/4 piros szinu kaliforniai paprika
1 zoldhagyma a zold reszevel egyutt.
zeller egy kis db (nekem most nem volt ezert kimaradt)
1 marek koriander
3 ek szojaszosz
3 ek mirin (japan szirupos jellegu , edes fozobor ) ha nincs akkor 1-2 ek mez is kituno lesz.
1 cikk fokhagyma
1 citrom leve, so es frissen orolt bors.
1 jo eles kes.


Elkeszitese :

Minden hozzavalot nagyon vekonyra vagunk kb gyufaszal vastagsagura,fontos hogy minden hozzavalo egyforma mereture es vastagsagura legyen vagva, elsosorban esztetikai okokbol. A retket csak jol megmossuk nem hamozzuk meg es ugy vagjuk hogy a ket szelen lathato legyen a piros hej. A zoldhagymat felszeleteljuk a zoldjevel egyutt. A koriandert finomra vagjuk, vagy leszedjuk a  szararol es beledobaljuk levelenkent a salataba.

Egy uvegbe tesszuk a szojaszoszat, a 3 ek mirint a reszelt fokhagymacikket sot, borsot es citrom levet.Ratesszuk a fedelet es jol osszerazzuk az uveget. 1 perc razas utan kesz az ontetunk es raonthetjuk a vekonyra szeletelt zoldsegekre. Jol osszekeverjuk es talaljuk. Koretkent is megfelel egy szelet hus melle ahogy mi ettuk, garantaltan nem maradunk ehesek.  Keszitsetek el es aki elkeszitette jelezzen vissza izlett-e. Egy csodalatos salata, kulonleges izekkel, varazslatos szinekkel. Jo etvagyat kivanok!
 

1 megjegyzés: